Вхід | Реєстрація

Хроніка поліцейських буднів

Хроніка поліцейських буднів

Пожартував

4 липня на «102» зателефонував невідомий та повідомив про те, що відділення Царичанської поліції заміновано.

Одразу на місце події виїхала вибухово-технічна служба, яка перевірила факт правдивості слів аноніма. Працівники служби небезпеки не підтвердили.

Уже протягом години «жартівника» встановили. Ним виявився громадянин К., мешканець Царичанського району. Злочинцю було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченою частиною 1 статті 259 ККУ «Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками». Карається штрафом від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3‑х років». Наразі ведеться слідство. Ця справа буде передана в суд.

 

«Солодкий» табір для крадіїв

Наприкінці червня в одному з дитячих оздоровчих таборів, який давно не функціонує і не охороняється, поліцією були затримані любителі дармової наживи. Цих осіб приваблювали металеві вироби для подальшого збуту. У ході розслідування з’ясувалося, що зловмисники обкрадали табір регулярно протягом певного часу. Але ці люди між собою не були знайомі. Просто навідувалися туди у різний час. Їх було затримано в один день. Один зловмисник виявився місцевим, інший — із Петриківського району.
У відношенні крадіїв було відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 «Крадіжка».

 

Спокусився на мопед

Нещодавно до чергової частини Царичанського відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця Бабайківки. Він розповів, що у період з 22:00 до 4:00 із його домоволодіння зник мопед «Хонда». Протягом короткого часу ймовірний крадій був встановлений. Ним виявився житель цього ж села. Він зізнався у скоєному злочині та показав правоохоронцям місце схову транспорту. «Хонду» молодий чоловік переховував у посадці. У цей день мопед був повернутий власнику, а на зловмисника було відкрите кримінальне провадження, передбачене частиною 1 статті 289 «незаконне заволодіння транспортним засобом». Карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до 3‑х років.

 

Навіть відеокамери не зупиняють крадіїв

10 липня до чергової частини поліції поступив сигнал від адміністрації одного з магазинів у центрі Царичанки. Працівниками магазину була затримана жінка, яка намагалася вкрасти товар із залу. Крадійка, місцева жителька, не дивлячись на наявність камер відеоспостереження, не побоялася поцупити речі. За цим фактом була відкрита кримінальна справа за статтею 185 «Крадіжка». Ведеться розслідування.

 

Наркотики: марихуана

Нещодавно у ході проведення обшуку за місцем проживання мешканця Царичанського району, стосовно якого поступила інформація про незаконний обіг наркотиків, було виявлено та вилучено близько 300 грамів наркотичної речовини — марихуани. У відношенні громадянина відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних речовин або їх аналогів без мети збуту». Зараз зловмисник, чоловік середнього віку, переховується від слідства. Його оголошено в розшук. Ведеться розслідування.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2018, 10:18 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації