Вхід | Реєстрація

На сільські дороги планують витратити 20 мільйонів

На сільські дороги планують витратити 20 мільйонів

У першу чергу ремонтуватимуть найбільш проблемні ділянки автошляхів.

Голова Кобеляцької райдержадміністрації Таміла Шевченко розповіла про ремонт доріг, що з’єднують різні населені пункти Кобеляцького району.

Посадовець пояснила:

— Місцеві дороги знаходяться не у нашому віданні. Ними опікується Агенція місцевих доріг у Полтавській області. Але хто, як не РДА, має найкраще знати ситуацію на місцях? Ми ж самі сільськими дорогами їздимо і знаємо, де найболючіші місця. Тому райдержадміністрація впливає на черговість проведення ремонтів.

Голова РДА розповіла, що протягом 2018 року на ремонт місцевих доріг у Кобеляцькому районі заплановано виділити 20 мільйонів гривень.

У серпні мають почати ремонтувати дорогу Кобеляки — Білики. Поточний ремонт проведуть на відрізку від райцентру і аж до автодороги Полтава — Олександрія. Із виділених коштів значна частина піде на капітальний ремонт зовсім невеличкого відрізка шляху, поряд із селищем Білики. Мова йде про підйом у районі колишнього свинокомплексу «Сільські традиції». За словами Таміли Шевченко, у цьому місці однією лише заміною асфальтного покриття обійтися не вдасться. Ґрунт там буквально «пливе» і основу дороги доведеться укріплювати.

Ще один вартісний проект — ремонт дороги Кобеляки — Просяниківка. Він обійдеться у 10 мільйонів гривень. Роботи розпочнуться у вересні. Робитимуть дорогу «картами». Адже 10 мільйонів не вистачить для того, щоб повністю замінити все асфальтне покриття.

Мотрине. Мають відновити дорогу і біля цього села. Адже туди вже навіть автобусні перевізники відмовляються їздити.

Ямкові ремонти проведуть на дорогах між Біликами і Червоними Квітами (роботи тривають), між Озерами і Кишеньками, між Іванівкою і Бродщиною.

Є наміри зміцнити основу автодороги на Світлогірське, у районі повороту на базу педуніверситету. Там теж «пливе» ґрунт.

Розповівши про плани і наміри, голова РДА чесно визнала, що у нинішній фінансовій ситуації вони є досить амбіційними і далеко не всі вважають їх реальними. Але наголосила:

— Якщо все вдасться, думаю, люди скажуть нам спасибі.

 

Провулок Пушкіна тепер з асфальтом

Днями працівники кременчуцької фірми «Інтера-строй» заасфальтували черговий провулок. Цього разу асфальт постелили на провулку Пушкіна. Попередньо дорогу кілька разів щебенили (з перервою у кілька років). Роботи з асфальтування почалися в останні дні червня і з перемінним успіхом тривали більше трьох тижнів.

Депутат міської ради Микола Хоменко, який проживає на провулку Пушкіна, розповів, що більше двадцяти років добивався, аби тут постелили асфальт.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2018, 09:18 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації