Вхід | Реєстрація

Кращих аграріїв відзначать на День Незалежності

Кращих аграріїв відзначать на День Незалежності

У Новосанжарському районі підходить до завершення збирання ранніх зернових культур. Аграрії обмолотили 92 відсотки засіяних площ.

Як розповів Василь Михайлик, начальник відділу агропромислового розвитку Новосанжарської райдержадміністрації, усього під ранніми зерновими культурами було засіяно 10 170 гектарів. Станом на 24 липня урожай зібрано на 9438 гектарах (92,7 відсотка). За період жнивної кампанії намолочено 33 072 тонни зерна. Середня врожайність становить 35 центнерів з гектара.

— Під озиму пшеницю було засіяно 7960 гектарів, — сказав Василь Михайлик. — Аграрії обмолотили 7100 гектарів. Валовий збір становить 25 560 тонн. Урожайність — 36 центнерів з гектара. Озимий ячмінь займав територію 115 гектарів. Намолочено 216,3 тонни. Урожайність —  18,8 центнера. Площа під ярий ячмінь — 1047 гектарів. Обмолочено 950 гектарів, з яких сільськогосподарські виробники отримали 4085 тонн. Урожайність склала 43 центнери. Під горох цього року відвели 1276 гектарів, з яких намолотили 3211 тонн. Середня врожайність — 25,2 центнера.

Начальник відділу АПР резюмував, що аграрії повністю завершили збирання гороху і озимого ячменю. Незначні площі залишились під ярим ячменем і озимою пшеницею. 4 серпня на базарній площі в селищі відбудеться святковий ярмарок з продажу сільськогосподарської продукції. Сюди запросять товаровиробників з усього району. Передовиків зі збирання ранніх зернових культур та кращі господарства відзначатимуть 24 серпня, у День Незалежності. На святковому заході підведуть і підсумки жнивної кампанії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2018, 09:09 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації