Вхід | Реєстрація

Із турботою про жителів міста

10 січня відбулося засідання виконавчого комітету міської ради. Першим у порядку контролю розглядалося питання про виконання рішення виконавчого комітету, від 26 грудня 2007 року, №789, «Про затвердження Комплексного плану заходів профілактики і боротьби з грипом та ГРВІ на 2007-2009 роки по м.Миргороду». Доповідала голова комітету з питань медичного обслуговування населення та розвитку курортної сфери Н.М.Коркішко.
Зокрема, вона повідомила, що медичну допомогу жителям міста під час епідемії грипу надають відділення Миргородської ЦРЛ, а саме: поліклінічне відділення для дорослих (розраховане на 1200 відвідувань у зміну); поліклінічне відділення для дітей (розраховане на 500 відвідувань у зміну); відділення станції швидкої медичної допомоги (розраховане на 100 викликів у зміну).
Стаціонарну допомогу, у разі виникнення ускладнень, надає інфекційне відділення, розраховане на 25 ліжок (20 ліжок дорослих і 5 ліжок дитячих). Під час епідемії відділення розгортається на 38 ліжок, але в разі необхідності може помістити і 50 хворих (з розрахунку по 4 ліжка у палаті). У дитячому відділенні в наявності є 10 інфекційних ліжок, розташовані вони на 4-му поверсі, боксовані.
На базі поліклінічного відділення для дорослих два роки тому створене відділення сімейної медицини, у якому є 11 лікарських дільниць. Дільниці забезпечені середнім медичним персоналом повністю, а лікарями - на 80 відсотків. Дві дільниці не мають постійних лікарів, на них працюють лікарі-сумісники.
Епідеміологічний нагляд за станом захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції здійснює Миргородська райсанепідемстанція, а саме - її епідеміологічний відділ, який веде постійний моніторинг інфекційної захворюваності. З початку епідемії і по даний час перехворіло на грип та гострі респіраторні захворювання 5253 жителі міста, госпіталізовано 159 осіб. Померла 1 особа.
При епідемічному підйомі захворюваності вводиться в дію комплекс лікувально-профілактичних та обмежувальних заходів. Про стан захворюваності щоденно інформується виконавчий комітет міської ради.
При виконавчому комітеті міської ради створена міська протиепідемічна комісія, яка також контролює інфекційну захворюваність у місті, в тому числі і на респіраторні інфекції. Рішенням цієї комісії вводяться або призупиняються протиепідемічні заходи, протягом року ведеться контроль по виконанню профілактичних заходів того чи іншого інфекційного захворювання. За 2009 рік було, як повідомила Ніна Михайлівна, 13 засідань протиепідемічної комісії, питання профілактики грипу та гострих респіраторних захворювань розглядалось на комісії 6 разів.
Комплексний план заходів профілактики і боротьби з грипом та ГРВІ був затверджений рішенням виконавчого комітету № 789 від 26 грудня 2007 року. Виконання цих заходів щорічно проходило майже в повному об’ємі. Миргородською ЦРЛ проводились семінари з питань клініки, діагностики, лікування грипу та організації протигрипозних заходів
Житлово-комунальне господарство забезпечує дотримання теплового режиму у лікувально-профілактичних закладах, закладах освіти, виробничих та житлових приміщеннях у відповідності з санітарно-гігієнічними вимогами, забезпечує підготовку до зими житлових приміщень.
Щорічно, з метою профілактики захворювання на грип, за пропозиціями санепідемслужби, проводиться сезонна вакцинація проти грипу. Вакцина закуповується за кошти підприємств міста. Для працівників бюджетних закладів і соціально незахищених верств населення вакцину закуповує виконавчий комітет міської ради, щорічно на ці цілі використовується біля 5 тис. грн. У зв’язку з тим, що у 2009 році епідемія грипу була зумовлена вірусом А (Н1N1) і вакцина проти сезонного грипу мало захищала від захворювання, на вакцину „Інфлувак» із бюджету міста використано 3 тис. грн.
Для максимального обслуговування хворих грипом вдома за розпорядженням міського голови і складеним виконавчим комітетом графіком комунальні підприємства, організації комунального обслуговування, міські підприємства виділяли транспорт для обслуговування викликів. Керівники цих закладів і організацій із розумінням поставилися до цієї проблеми. Бензин для додаткового транспорту був закуплений за кошти міського бюджету. На ці цілі використано 3 тис. 900 грн. Виконавчим комітетом було виділено 20 тис. грн. Миргородській ЦРЛ на медикаменти.
Додатковий медичний персонал на обслуговування викликів лікарні не виділявся, у цьому не було потреби.
У 2009 році було дві хвилі підйому захворюваності на епідемічний грип, два рази призупинялись заняття у школах, міські та обласні змагання, відвідування дітьми театрів, музеїв, вводились обмеження на масові заходи у школах, дошкільних і позашкільних закладах, ін.
Широко була розгорнута санітарно-освітня робота серед населення міста з питаннь профілактики захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Проведено 237 індивідуальних бесід та лекцій, виступів по міському радіомовленню - 7, міському телебаченню - 4.
У зв’язку із загрозливою ситуацією по виникненню пандемії в Україні, з метою недопущення проникнення і розповсюдження вірусу А (Н1 N 1) на територію м. Миргорода виконавчий комітет своїм рішенням від 10 червня 2009 року № 329 затвердив заходи з профілактики свинячого грипу на території міста.
Вони аналогічні з попередніми заходами, проводяться ті ж самі профілактичні заходи.
Тому голова комітету з питань медичного обслуговування населення та розвитку курортної сфери Н.М.Коркішко запропонувала рішення виконавчого комітету від 26 грудня 2007 року № 789 зняти з контролю, усі профілактичні заходи з профілактики як сезонного, так і епідемічного грипу, проводити відповідно до прийнятих заходів від 10 червня 2009 року (рішення виконавчого комітету № 329).
Під кінець своєї доповіді Ніна Михайлівна повідомила, що у санаторії «Миргород» ЗАТ ЛОЗ «Миргородкурорт» працює реабілітаційне відділення по захворюваннях органів дихання. Тож усі жителі Миргорода, які хворіли на пневмонію, мають змогу оздоровитися у цьому відділенні.
Активну участь у обговоренні даного питання взяли головний державний санітарний лікар Миргородського району М.В.Олефір; виконуючий обов’язки завідуючого інфекційним відділенням Миргородської ЦРЛ О.Т.Сіваченко; завідувачка дитячим поліклінічним відділенням Миргородської ЦРЛ Л.В.Погребська; завідуючий реанімаційним відділенням Миргородської ЦРЛ Ю.І.Добряк; заступник генерального директора з медичних питань ЗАТ «Миргородкурорт» Н.О.Бутенко; голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства С.Ю.Михайленко та ін. Усі вони говорили про труднощі, які мали медичні працівники нашого міста під час масового захворювання жителів Миргорода на епідемічний грип. Керівники медичних закладів звернули увагу на своєчасне проведення вакцинації населення з метою попередження тяжких наслідків захворювань. Вони наголосили на виділенні додаткових коштів закладам охорони здоров’я. Завідувачка дитячим поліклінічним відділенням Миргородської ЦРЛ Л.В.Погребська говорила про відсутність належної кількості педіатрів, які обслуговують дитяче населення міста. Нестача цих спеціалістів викликає велике перевантаження лікарів та медичних сестер дитячої поліклініки.
Про стан забезпечення своєчасності і повноти сплати заборгованості із виплати заробітної плати, пенсії, стипендії та внесків до соціальних фондів за IV квартал 2009 року під час засідання виконавчого комітету доповідав заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення, депутат міської ради Г.А.Левченко.
Зокрема він сказав, що головним пріоритетом соціальної політики міста залишається підвищення рівня життя усіх категорій населення. Дії органів виконавчої влади протягом останніх років спрямовувалися на всебічне поєднання політики структурних реформ в економіці з активною роботою щодо зростання доходів населення, зокрема підвищення рівня заробітної плати працюючих, пенсій, інших соціальних виплат, погашення боргів та недопущення затримок з їх виплатою, створення умов для активної підприємницької діяльності. Виконавчим комітетом Миргородської міської ради велика увага приділяється дотриманню норм чинного законодавства про працю. Так протягом 2009 року з метою дотримання норм чинного законодавства про працю спеціалістами управління праці та соціального захисту населення проведено 248 перевірок суб’єктів господарської діяльності, які використовують найману працю.
Після проведених перевірок роботодавцям внесено 427 рекомендацій про усунення допущених ними порушень. У структурі порушень найбільшу питому вагу мають порушення роботодавцями у частині проведення індексації грошових доходів населення, доплати за роботу у святкові дні та роботу у святковий час, строків виплати заробітної плати, коли роботодавці, нехтуючи нормами статті 115, виплачують її лише 1 раз на місяць. Таке розповсюджене раніше порушення, як недотримання мінімального розміру заробітної плати - тепер у минулому. Протягом 2009 року його було виявлено лише у трьох роботодавців. Також у місті велика увага приділяється погашенню заборгованості із виплати заробітної плати працюючим міста. Так, станом на 1 січня 2010 року у місті на чотирьох підприємствах мала місце заборгованість із виплати заробітної плати, яку не було виплачено в загальній кількості 289 працівникам. Загальна сума заборгованості у місті на 1 січня становила 480.4 тис. грн., яка у порівнянні з 1 січня 2009 року зменшилася на 145,2 тис. грн., або на 23,2 %. Протягом 4 кварталу 2009 року зарплатний борг працюючим міста зменшився на 251,0 тис. грн., або на 34.3%.
Заборгованість станом на 1 січня 2010 року мають:
- ТОВ «Миргородм’ясопром». У відповідності до даних управління статистики станом на 1 січня 2010 року заборгованість із виплати заробітної плати на даному підприємстві становила 44,8 тис. грн., протягом 4 кварталу вона зросла на 11,2 тис. грн., або на 20 %. Облікова кількість штатних працівників станом на 1 січня 2010 року становила 88 чоловік. Сума дебіторської заборгованості на підприємстві станом на 1 січня 2010 року становила 252,9 тис. грн., кредиторської- 923,7 тис. грн.
- ДП НАК «Надра України «Миргороднафтогазрозвідка». Заборгованість на даному підприємстві у відповідності до даних управління статистики станом на 1 січня 2010 року становить 212,0 тис. грн. Протягом 2009 року заборгованість на даному підприємстві зменшилася на 122,5 тис. грн., або на 36,6%. Протягом 4 кварталу 2009 року заборгованість на даному підприємстві зменшилася на суму 212,0 тис. грн., або на 50%. Облікова кількість штатних працівників станом на 1 січня 2010 року становить 58 чоловік, це на 75% менше, ніж на початок 2009 року.
- підприємство - банкрут ДАК „Хліб України» „Миргородський комбінат хлібопродуктів №1". На ДП ДАК „Хліб України» „Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1", до якого застосовано процедуру відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, заборгованість із заробітної плати станом на 1 січня 2010 року становила 217,9 тис. грн., яка протягом 2009 року зменшилася на 67,5 тис. грн., або на 23,7 %. Протягом 4 кварталу 2009 року заборгованість на підприємстві зменшилася на суму 27,8 тис. грн., або на 11,3%.
Середньомісячна заробітна плата на підприємстві становить 886,5 грн. Чисельність штатних працівників, яким не виплачено заробітну плату, становить 59 осіб. Сума боргу в середньому на одного штатного працівника становить 1545,4 гривень. У структурі заборгованості 69,7 тис. грн. - заборгованість штатним працівникам і 148,2 тис. грн. - вивільненим.
Графік погашення заборгованості на підприємстві розроблено 1 листопада 2009 року з кінцевим терміном погашення заборгованості 1 лютого 2010 року; станом на 1 січня відхилення виконання графіка становило 109,5 тис. грн., або 101%. Сума кредиторської заборгованості станом на 1 січня 2010 року на підприємстві становить 10122,0 тис. грн.
У місті забезпечується своєчасна виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ та організацій міста. Підприємства комунального господарства міста заборгованості із виплати заробітної плати не мають.
Як сказав Григорій Антонович, стан погашення заборгованості із заробітної плати та здійснення заходів щодо своєчасності її виплати перебувають на контролі виконавчого комітету Миргородської міської ради.
Так, у 2009 році проведено 7 засідань тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На комісіях заслухано звіти 27 керівників підприємств-боржників про стан погашення боргів по всім видам платежів, ведеться контроль за виконанням рішень комісії.
Рoзроблені та затверджені заходи по ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати підприємствами-боржниками. Проводиться подекадний моніторинг стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати.
Стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати та дотримання чинного законодавства про працю постійно висвітлюється у засобах масової інформації міста.
Щодо сплати внесків до управління Пенсійного фонду України у м. Миргороді, то за IV квартал 2009 року до бюджету управління надійшло коштів на загальну суму 51352,0 тис. грн., з них 18951,0 тис. грн. - власні кошти. Доведений план надходжень власних коштів за звітній період виконано на 107,3 %. Станом на 1 січня 2010 року заборгованість із виплати заробітної плати за даними управління Пенсійного фонду України у місті Миргороді становить 261,1 тис. грн. При умові виплати заробітної плати на рахунок управління надійшло б 86.7 тис. грн., або 0.5% місячної потреби міста на виплату пенсій. Резервом для збільшення надходжень є сплата боргу платниками до Пенсійного фонду. Станом на 1 січня 2010 року загальний борг становить 1759,3 тис. грн.
При управлінні працює інформаційно-консультативна служба, яка проводить роз’яснювальну роботу серед населення міста з питань висвітлення заходів реформування системи пенсійного забезпечення.
Що стосується сплати внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, у відповідності до даних відділення виконавчої дирекції Фонду станом на 1 січня 2010 року загальна сума заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду становить 75,5 тис. грн. Заборгованість із внесків до Фонду мають наступні підприємства: ДП НАК «Надра України «Миргороднафтогазрозвідка» - 7,4 тис. грн., ДП ДАК «Хліб України «Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1» - 65,9 тис. грн., ТОВ «Миргородм’ясопром» - 2,2 тис. грн.
Щодо сплати внесків до Миргородського міськрайонного центру зайнятості населення, то у відповідності до даних Миргородського міськрайонного центру зайнятості населення недоїмку по сплаті внесків до Фонду мають:
1. ДП ДАК „Хліб України» Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1 - 69.6 тис. грн. (порушено справу про банкрутство).
2. ПП Зайцева Н. О. - 1.7 тис. грн.
Відносно сплати внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, як повідомив начальник управління праці та соціального захисту населення Г.А.Левченко, основним джерелом формування коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є страхові внески. Загальна сума надходжень внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за весь 2009 рік становить 6095,7 тис. грн. За аналогічний період минулого року даний показник становив 6199,2 тис. грн. Заборгованість за страхувальниками на кінець звітного періоду, тобто станом на 01.01.2010 року, становить 139,6 тис. грн., в тому числі 53 тис. грн. - заборгованість по страхових коштах, строк сплати яких не настав (поточна заборгованість), 12 тис. грн. – заборгованість, пов’язана з невиплатою заробітної плати, 22 тис. грн. - прострочена заборгованість, інша заборгованість, тобто нез’ясована заборгованість попередніх періодів, при неподанні страхувальниками звіту - 6,7 тис. грн. та заборгованість страхувальників, що знаходяться в стадії ліквідації - 45,9 тис. грн.
Члени виконавчого комітету, заслухавши виступи доповідачів, обговорили їх та прийняли відповідні рішення. Крім цього, були розглянуті та позитивно вирішені й інші питання, не передбачені планом підготовки виконавчого комітету.

Автор: Ольга ЧЕРКАСЬКА, газета «Миргород наш дім» №7


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2010, 15:59 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації