Вхід | Реєстрація

У Малій Перещепині тепер використовують енергію сонця

У Малій Перещепині тепер використовують енергію сонця

Сонячні панелі потужністю 10 кіловат установили на адмінбудинку, у якому знадиться сільська рада і пожежна команда.

У минулому році Полтавська обласна рада проводила конкурс проектів із розвитку територіальних громад. Малоперещепинська ОТГ подала на цей конкурс проект, відповідно до якого планувалось установити сонячні панелі на адмінбудинок, де розміщується сільрада і місцева пожежна частина. Ця ідея отримала схвальні відгуки в членів комісії. У результаті Малоперещепинська громада стала переможцем конкурсу.

Голова ОТГ Анатолій Троян розповів, що загальна вартість проекту становить 290 000 гривень, де кошти громади — 170 000, обласні — 100 000 та 20 000 — спонсорська допомога, яку надала агрофірма «Аршиця». За ці кошти придбано 40 панелей загальною потужністю 10 кіловат.

Планується, що цих потужностей буде достатньо, аби забезпечити електроенергією сільраду і пожежних.

Панелі на даху адмінбудинку встановили працівники полтавського підприємства «Енергосфера».

— Зрозуміло, що сонячної енергії не завжди буде достатньо, тому на повну потужність панелі постійно не зможуть працювати. Та в середньому вони мають видавати 7–8 кіловат. У першу чергу споживатимемо електричну енергію, вироблену сонячними панелями. Якщо її не вистачатиме, то потрібні кіловати добиратимуться із загальної мережі, — пояснив голова ОТГ.

Зі слів Анатолія Трояна, адміністративне приміщення опалюється електрикою, але в планах сільради замінити його на водяне і встановити дров’яний котел.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2018, 14:17 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації