Вхід | Реєстрація

«Колос» економить гроші чи не хоче грати?

«Колос» економить гроші чи не хоче грати?

Футбольна команда, яка фінансується з районного бюджету, пропускає вже другий матч обласного чемпіонату. Представники команди аргументують це відсутністю гравців.

Цього року стартував оновлений Чемпіонат Полтавської області з футболу. Його проводить громадська спілка «Федерація футболу Полтавщини». У змаганнях беруть участь 31 команда, які розділені на дві підгрупи «А» і «Б» за територіальним принципом. Чемпіонат проходить у два етапи. У першому команди в своїх групах зіграють у одне коло «кожен із кожним». Після цього по п’ять кращих колективів із груп створюють вищу лігу чемпіонату. Інші команди гратимуть у першій лізі.

У цьому чемпіонаті в групі «А» грають дві кобеляцькі команди: «Колос», який фінансується з районного бюджету, і ФК «Кобеляки», що утримується за кошти міської ради. Протягом першого кола обидва колективи відзначились неявкою на ігри. Спершу вчудили міські футболісти, які 23 червня мали зіграти вдома з «Рокитою». Тренер, футболісти юнацького та основного складів просто не з’явились на матч. За таку витівку контрольно-дисциплінарний комітет зарахував ФК «Кобеляки» технічну поразку. Міський голова Олександр Копелець, який опікується командою, пояснив, що через травми на поле не було кому виходити із футболістів.

Згодом почалися проблеми з основним складом «Колоса». У одинадцятому турі кобелячани не зібрались на гру проти «Рокити». Матч мав проходити у Великобагачанському районі. Представник «колосян» Віталій Детюк, він же голова спортивної організації «Колос», аргументував такі дії відсутністю гравців. Та, на відміну від представників міської команди, Детюк напередодні гри направив пояснювальний лист у «Федерацію футболу Полтавщини» і повідомив «рокитян» про неявку основного складу «Колоса».

У чотирнадцятому турі основна команда Віталія Детюка не поїхала на гру проти «Зінькова-1604».  Представники «Колоса» пояснили, що знову виникла проблема з гравцями. Простіше кажучи, футболісти, у силу різних обставин, не зібралися.

1 серпня відбулося засідання КДК Федерації, на яке виносилось питання щодо неявки «Колоса» на гру. Як розповів член виконкому Віктор Пожечевський, команду хотіли зняти з чемпіонату. Та, зважаючи на заслуги юнаків, обмежились тим, що зняли з основного складу шість очок.

Якщо представники команди заявляють, що не можуть зібрати повноцінний склад, тоді виникає питання: навіщо районна рада виділяє на «Колос» кошти, яких у бюджеті й так не вистачає? Можливо, більш доцільніше використати їх на ремонт пологового відділення і нарешті відкрити його. Чи, може, придбати інсулін для діабетиків. У районі вистачає «дірок», які треба латати. Хоча, можна припустити, що виділених коштів банально не вистачає на поїздки і тому команда й пропускає ігри. А якщо грошей не вистачає, тоді їх треба знову додавати з районного бюджету. І надалі залишатись без пологового й інсуліну.

 

Вихованці Сергія Калитки очолюють групу

У цьому сезоні прекрасно зарекомендував себе молодіжний склад «Колоса», яких тренує Сергій Калитка. Команда провела чотирнадцять ігор, у яких отримала десять перемог та чотири матчі завершила з нічийним рахунком. Зараз у активі команди 34 очки. З цим результатом «колосяни» очолюють турнірну таблицю групи «А».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 серпня 2018, 12:24 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації