Вхід | Реєстрація

Виховна місія майданчика «Старт»

Виховна місія майданчика «Старт»

Нещодавно, з 24 по 28 липня, на стадіоні «Діброва» працював спортивно–пізнавальний майданчик «Старт». Протягом багатьох років влітку для дітей віком від 6 до 14 років майданчик організовує Царичанська Християнська Церква «Нове життя». Цього року програма «Старту» називалася «Фотостудія «Ідеал»».

Зі слів директора «Старту» Галини Григорчук, кожного дня захід відвідували 100 дітей, а першого дня було 120. Для дітвори були організовані цікаві подорожі сторінками Біблії, спортивні рухливі ігри і змагання, розваги на надувній гірці, батуті, стрільба з лука. Крім цього, діти займалися рукоділлям, музикою, співом. Кожен день перебування малечі в таборі мав своє тематичне направлення. Спочатку увагу учасників було спрямовано на сімейні цінності — «Сім’я у фокусі». Таборяни багато говорили про сім’ю, її традиції, правила поведінки у родині, співпереживання та небайдужість до її членів. За кожною групою був прикріплений наставник–волонтер. Це були молоді хлопці й дівчата, віряни церкви з Кривого Рогу, Рівненщини, Волині та місцеві. Другий день був присвячений дружбі. Разом з Галиною Григорчук та помічницею-місіонеркою Оксаною Фурт малеча бесідувала про те, якими вони мають бути друзями, хто такі справжні друзі, як цінувати дружбу. Третього дня обговорювали шкільну тематику — про працю вчителів, гідне ставлення до них, взаєморозуміння між шкільними товаришами. Тема дня — «Шкільна композиція». Про почуття поваги до старших за віком, культуру мовлення, чистоту довкілля, національні традиції в рубриці «Суспільний колаж» говорили на четвертий день. Останнього дня увагу дітлахів вихователі спрямували на особистість, її розвиток, стиль життя за темою «Сам у кадрі». Наприкінці зустрічі кожен бажаючий мав можливість продемонструвати свої таланти. Діти співали, танцювали, розповідали вірші, ділилися своїми захопленнями та хобі. Дівчата показували свої творчі роботи. За традицією, на згадку про перебування у «Старті», її учасники отримують подарунки. Ніхто не пішов додому без сюрпризів. Подарункові набори приготувала організація «Сумка самарянина».

У програмі табору була також виховна година на тему виховання дітей у сучасних умовах. Учасники заходу — батьки і діти — мали можливість подискутувати, висловити свої думки і погляди на методи виховання. Також в обговоренні взяли участь начальник відділу культури райдержадміністрації Ольга Сабарня, яка провела навчальні вправи для присутніх, виконуюча обов’язки директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Антоніна Хмелевська, пастор церкви «Нове життя» Тарас Герасимчук, практикуючий шкільний психолог Галина Григорчук.

Тематика запитань була різноманітна. Наприклад, чим теперішнє дитинство відрізняється від дитинства сучасних дорослих? З якими основними проблемами діти зіштовхуються сьогодні? Чи школа справляється із навчальними, розвивальними, виховними завданнями? Які реальні можливості має школа для виховання дітей у сучасних умовах? Роль церкви у вихованні підростаючого покоління? Який з підходів виховання дітей — традиційний, новаторський, експериментальний — є найбільш ефективним у сучасних умовах, на думку присутніх? Бесіда проходила невимушено, у живому спілкуванні між присутніми. Кожен мав свою думку на те чи інше питання, не соромився озвучувати свою позицію. Дуже цікаво було переглядати відеоматеріал відомого правозахисника Миколи Кулеби, який продемонстрували організатори майданчика. Згідно інформації правозахисника, на сьогодні в Україні складається критична демографічна ситуація. Якщо в 1991 році дитячого населення налічувалося 13600000, то на 2016 рік цифра знизилася до 7 мільйонів. 600 тисяч дітей знаходиться на окупованих територіях. У рейтингу по приросту населення Україна займає 223 місце із 235 країн, а за народжуваністю стоїть на 186 місці із 226 країн.

По закінченню заходу учасники виховної години отримали тематичні буклети і книги.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації