Вхід | Реєстрація

Селищна рада придбала піскорозкидач

Селищна рада придбала піскорозкидач

Навісне обладнання для комунального підприємства закуплене за кошти Фонду регіонального розвитку.
Нагадаємо, що в цьому році держава надає фінансову підтримку територіальним громадам, що утворились протягом трьох попередніх років. Кошти з держбюджету виділяються на відновлення та розбудову інфраструктури ОТГ. На ці заходи у Фонді регіонального розвитку передбачено 1,9 мільярда гривень.
У статті «Ями на дорогах лататимуть власною технікою» (№27 (772) від 5 липня) голова Новосанжарської селищної ради Інна Коба розповіла, що державна субвенція на розбудову інфраструктури склала 383 500 гривень. Це пов’язано з тим, що законодавець виділяє кошти виключно на сільське населення. Виконком і депутати вирішили придбати за ці кошти шляхо-ремонтну техніку.

Днями в комунальне підприємство доставили розкидач дорожніх сумішей РДС-3. Його селищна рада придбала за 145 000 у приватному підприємстві «Зевс».

Як повідомив заступник селищного голови Валентин Івашина, державна субвенція надходить частинами щомісяця. Станом на 26 липня Фонд регіонального розвитку перерахував Новосанжарській ОТГ 171 000 гривень.

— Далі за державні кошти хочемо придбати комплексне обладнання для ремонту доріг «Міра-3», яке нагріває старий асфальт і обробляє його бітумною мастикою. Його вартість — майже 200 000 гривень, — говорить Валентин Івашина. — Також для проведення ямкового ремонту закупимо вібротрамбовку і повітродувку. Державних коштів фактично має вистачити для закупівлі цієї шляхо-ремонтної техніки.

З приводу того, щоб у майбутньому надавати послуги сусіднім громадам, заступник селищного голови пояснив, що в Нових Санжарах і Зачепилівці достатньо проблемних ділянок доріг. Тому комунальники працюватимуть лише на території Новосанжарської ОТГ.

Також Валентин Івашина нагадав, що наприкінці травня Новосанжарська селищна рада придбала подрібнювач гілок. Його активно використовують у своїй роботі працівники комунального підприємства. Деревина довжиною 10 сантиметрів слугуватиме паливом для піролізних і твердопаливних котлів. У перспективі це дозволить економити кошти на опаленні приміщень комунальних підприємств, установ та закладів Новосанжарської селищної ради. Також дрова, отримані з допомогою гілкорубки, можуть бути використані як сировина для виробництва деревного вугілля.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації