Вхід | Реєстрація

Проблеми «Водоканалу»: світова змова чи системна криза?

Проблеми «Водоканалу»: світова змова чи системна криза?

Днями редакція отримала інформацію про те, що кобеляцьке підприємство «Водоканал плюс» вчергове опинилося перед загрозою відключення від електроенергії.

Уже протягом тижня тривають досить напружені перемовини між керівництвом міста та комунального підприємства з одного боку і адміністрацією «Полтаваобленерго» з іншого. Енергетики вимагають від «Водоканалу плюс» грошей. Швидше за все, мова йде про попередню оплату. Фігурує сума у 80 тисяч гривень. Підприємство платити чи то не може, чи то не хоче. Остання дата, до якої кошти мають надійти на рахунок «Полтаваобленерго», — 10 серпня. Будемо сподіватися, що гроші таки знайдуть і заплатять. Так уже бувало в сучасній історії Кобеляк.

Нагадаємо читачам, що проблеми із оплатою рахунків за електроенергію у «Водоканалу» виникають із незавидною регулярністю. Уперше такий випадок стався в минулому році. Тоді у виникненні проблеми звинуватили тодішнього керівника «Водоканалу» Івана Дяченка. Організована міським головою Олександром Копельцем аудиторська перевірка показала кричущі порушення в роботі керівництва підприємства. Пізніше навіть кримінальне провадження за цими фактами відкрили.

Через кілька місяців, уже в 2018 році, історія повторилася. Цього разу в усіх смертних гріхах обвинуватили керівника кобеляцької філії «Полтаваобленерго» Сергія Зінченка. Про все це охоче написали в так званому інформаційному бюлетені міської ради.

Уже рік, як не працює у «Водоканалі» Дяченко. Уже й про кримінальну справу ніхто не згадує. Минув місяць, як звільнився із «Полтваобленерго» Зінченко. Тобто, де-факто — змовників проти міської влади і «Водоканалу» на керівних посадах немає. А проблеми залишаються. Звичайно, можна вигадати нових зловмисників, які сплять і бачать, щоб залишити місто без води. Назвати, приміром, райдержадміністрацію, газету «ЕХО», парагвайську розвідку. Але факти говорять про інше — про системну кризу, яку вирішити або не хочуть, або не можуть.

Як тут не згадати приказку про поганого танцюриста?


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 серпня 2018, 13:25 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації