Вхід | Реєстрація

Із шкільним шопінгом не варто затягувати

Із шкільним шопінгом не варто затягувати

Якщо, звичайно, ви не плануєте провести останній літній уїк-енд у чергах.

Народна прикмета говорить: «Якщо батько майбутнього першокласника не встиг придбати на початку літа дружині обіцяну шубу і не звозив у липні сім’ю до моря, тепер йому це навряд чи вдасться». Адже напередодні нового навчального року на сімейний бюджет чекає справжнє випробування. Зібрати дитину в перший клас — це майже те саме, що зробити ремонт в новобудові. Доведеться купувати все: від костюма і сорочки до портфеля та щоденника. Щоб батьки розуміли, яку мінімальну суму їм потрібно відкласти на шкільний шопінг, кореспонденти «ЕХО» відвідали кобеляцький ринок і магазини.

Бажано розділити контрольну закупку в школу на два етапи: окремо витрати час на придбання шкільної форми, спортивного костюма і взуття, а потім відправитись за канцелярськими товарами. І ні в якому разі не відкладайте це на останні вихідні серпня, оскільки в чергах ви проведете значно більше часу, ніж у примірочних. Тим більше, що потрібних розмірів речей, які вам сподобались, може просто не виявитись.
Бюджетний шкільний костюм коштує 600 гривень, спортивний — 280.

Із 1 вересня головним одягом для школярів на найближчі дев’ять місяців стане форма. І якщо старшокласник може собі дозволити одягти джинси і светр, то першачки не відступають від вимог навчальних закладів. Найдешевший костюм для хлопчика обійдеться в 600 гривень, за найдорожчий батьки заплатять 1300. Підбираємо під костюм сорочку, краватку і туфлі. Сорочка коштує від 100 до 400 гривень, краватка — 70, а черевики — від 200 (шкірозамінник) до 800. Та слід пам’ятати, що в одних брюках і сорочці ваша дитина не проходить п’ять днів поспіль. Тому їх потрібно купувати, як мінімум, по двоє. Найдешевші брюки окремо обійдуться у 250 гривень.

Для дівчинки форму пропонують від 550 до 1400 гривень («трійка»), блузку — від 150 до 470, туфлі — 200–780, бантики — 70–150. Спідничку окремо оцінюють у 160–350 гривень.

Крім навчальних предметів, на дітей чекають і уроки фізичного виховання. На ці заняття необхідно одягати інший костюм. Спортивну форму як для хлопчиків, так для дівчаток оцінюють майже однаково: від 280 до 750 гривень. Кросівки коштують 220–600. Футболки пропонують по 90–150 гривень.

 

Коли рюкзак удвічі дорожчий за костюм

Після того, як батько в думках попрощався з парою зимових скатів, наступає другий етап контрольної закупки. Перший пункт — портфель, у який майбутній школяр складатиме все канцелярське приладдя. Ціни на них різняться кардинально. Економ-варіант продавці оцінюють у 220 гривень, гарантію дають на портфель за 1200. Тобто, вартість сумки для підручників і зошитів рівноцінна двом шкільним костюмам.

За повний набір недорогих канцтоварів батьки викладуть 156 гривень. Хоча якщо купувати канцелярію за найвищими цінами, отримаємо цифру 500 гривень.

Переходимо до підбиття сум. Мінімальна сума, яку батьки витратять на шкільні збори, становить 2300 гривень, а от максимум на кобеляцькому ринку можна розгулятися на 6450.

Також не варто забувати про святковий букет. Не сподівайтесь придбати його за десять хвилин до початку урочистої лінійки, тому що одиницям удається таке зробити, інші ж банально пропускають лінійку, а потім шукають свій клас по школі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 серпня 2018, 19:18 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації