Вхід | Реєстрація

У неділю на ринку ганяли злодіїв

У неділю на ринку ганяли злодіїв

Підприємці, які торгують на кобеляцькому ринку, самотужки попередили крадіжку. Вони говорять, що в Кобеляки завітала група злодіїв‑гастролерів.

Подія сталася в неділю, 5 серпня. Жертвою злочинців ледве не стала одна з жінок-підприємців, яка десятиліттями торгує на ринку овочами. Вона говорить, що її спробували обікрасти професійні злочинці, які з’являються в Кобеляках кожні три-чотири місяці. Востаннє їх бачили на ринку в квітні після Великодня. Цього разу злочинці діяли удвох. Один із них, високий сивий чоловік, років п’ятдесяти, із зовнішністю вихідця з Кавказу, мав украсти гроші. Його спільник, худий беззубий чолов’яга, у цей час відволікав увагу потенційних свідків.

Розповідає Лариса Панічевська, той самий підприємець:

— Я якраз розмовляла із постійним покупцем. Виручку майже автоматично складала на сидіння мікроавтобуса, у якому возимо товар. Ще й два гаманці там же поклала. Як правило, у мене там собачка сидить. Але було дуже жарко і вона знаходилася на вулиці, поряд зі мною. Аж раптом, мені колега по торгівлі каже: «А що то за дядько біля твого бусика треться?». Я то подумала, що то якийсь чоловік від спеки в холодку ховається, але в кабіну заглянула. І мені все стало ясно. Ви б бачили очі того злодюги. Скільки там було ненависті і відчаю. Він уже майже добрався до грошей, а тут такий облом. Я почала його поліцією лякати. Але це не подіяло. А щоб йому та поліції зробила? Він же ще не вкрав. Ну звичайно ж, слів я не добирала, розказала йому все, що про нього думаю. Другий, його спільник, на вигляд — класичний зек: без зубів, худющий. Він у цей час дівчат, які поряд торгують, відволікав, ціни питав. Як тільки крик почався, він хутко зник. А взагалі, я цю парочку вже років десять знаю. Вони багатьох на ринку обікрали. Вони — приїжджі, з’являються в періоди свят чи коли виторги хороші. Крадуть із машин і прямо з одягу, чітко слідкують, хто куди гроші кладе.

Поліцейських на місце пригоди не викликали. Цього разу, завдяки пильності та вдалому збігу обставин, крадіжці вдалося запобігти. Але ніхто з підприємців не сумнівається, що злодії-гастролери знову приїдуть у Кобеляки. Найімовірніше, це відбудеться місяців через два-три, коли про них забудуть.

У принципі, тут годилося б надрукувати кілька порад щодо того, як уберегтися від крадіжок із автомобіля. Щоправда, невблаганна статистика свідчить про те, що сотні, а то й тисячі, порад і попереджень, розповсюджених через ЗМІ, як правило, не діють. Узяти хоча б випадки шахрайства, коли в людей видурюють гроші всім відомим способом. Називається «Ваш син у небезпеці». Усі про це знають, кожного тижня газети про це пишуть, але громадяни вперто віддають свої гроші шахраям.

Та все ж. Порада може бути лише одна: ніколи, ні в яких випадках не залишайте в автомобілі гроші, документи, гаманці, мобільні телефони. Особливо, коли їх можна побачити через вікно.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 серпня 2018, 15:09 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації