Вхід | Реєстрація

Зменшилась кількість крадіжок, але збільшилась розбоїв і грабежів

Зменшилась кількість крадіжок, але збільшилась розбоїв і грабежів

Упродовж 6 місяців 2018 року співробітниками Царичанського відділу поліції зареєстровано 2316 подій. З них 353 відомості про кримінальні правопорушення внесено до ЄРДР, що більше на 45 подій, ніж торік.
Правоохоронними органами Царичанського району, за результатами розкриття вчинених злочинів, 82 особам повідомлено підозри (44,3 відсотка, що залишається на рівні середньообласного показника — 45,6 відсотка).

Що стосується розкриття кримінальних правопорушень за остаточними результатами досудового розслідування, тобто направленими обвинувальними актами до суду, то їхній відсоток становить 43,4 (середньообласний — 42,8 відсотка).

Аналізуючи статистичні дані, слід зазначити, що фактично дещо збільшилась кількість скоєних злочинів протягом півріччя, у порівнянні з 2017 роком.

На території району зменшилася кількість злочинів проти власності: 114 у 2018 році проти 121 за 6 місяців 2017-го. Також зменшилась кількість крадіжок: 104 проти 113 за півроку 2017 року. Як і раніше, злочини проти власності переважають у структурі загальної кількості скоєних кримінальних правопорушень.
У 2018 році збільшилася кількість вчинених на території району розбоїв та грабежів. Так, протягом півроку скоєно 4 грабежа та 3 розбої. У минулому році вчинено 1 грабіж і 1 розбій.

До суду в цьому році направлено 2 обвинувальні акти відносно 2 громадян за фактом грабежів та 2 обвинувальні акти відносно 3‑х осіб за фактами розбійних нападів.

Також позитивно зросла кількість направлених кримінальних проваджень до суду — 71 обвинувальний акт стосовно 73 громадян. Упродовж цього періоду не допущено жодного факту закриття кримінальних справ відносно підозрюваних осіб на підставі пунктів 1–3 частин 1 статті 284 КПК України.

Є позитивні зрушення і в розкритті злочинів щодо довкілля. Так, до суду був направлений обвинувальний акт за фактом незаконної порубки лісу на території Царичанського району. Місцевою прокуратурою розпочато 3 кримінальні провадження у бюджетній сфері, галузі земельних правовідносин, сфері захисту прав дітей. За цими справами ведеться досудове розслідування. Крім того, за результатами вжитих заходів, місцевою прокуратурою заявлено позовів на загальну суму 148 тисяч гривень, задоволено 6 позовів на суму 99 тисяч гривень, а також добровільно відшкодовано до бюджету 49 тисяч гривень.


Автор: За матеріалами Новомосковської місцевої прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2018, 10:14 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації