Вхід | Реєстрація

Агроліцей: історія і сьогодення

Агроліцей: історія і сьогодення

Царичанський аграрний професійний ліцей у липні відзначив 25–річчя від дня свого заснування.
У далекому 1993 році за наказом управління народної освіти Дніпропетровської ОДА на базі міжшкільного навчально–виробничого комбінату було засноване професійно–технічне училище №89. А вже в 2008 році закладу був наданий статус аграрного професійного ліцею.

За цей період було охоплено навчанням 40 груп механізаторів, а це понад тисячу кваліфікованих робітників. Крім того, випустились 20 груп робітників фермерського господарства, 7 груп кухарів–офіціантів, 10 — лаборантів та 10 груп обліковців з реєстрації бухгалтерських даних. Кількість випускників сягала понад 2500 чоловік. Ліцеєм керувало 4 директори. Спочатку новостворений заклад очолив Микола Чернов, з 1996 року на посаді директора перебував Микола Левченко, далі — Віктор Манзюк. А вже з 2005 року і до наших днів ліцей очолює Віра Шарівська, яка має звання викладача вищої кваліфікації, викладача– методиста, відмінника освіти України.

 

Історія ліцею бере початок з 20-го століття

Приміщення гуртожитку аграрного ліцею було побудоване ще в 1912 році. Тоді в ньому було розміщене чотирикласне містечкове училище, яке обслуговувало територію чотирьох волостей. Кожного року в училищі навчалось 160 учнів. Змінювались часи, добудовувалися будівлі, зростав добробут. У радянський період тут уже розташувалася середня школа. Покоління 50-х — кінця 60-х років добре пам’ятають свою школу в Царичанці. У 1975 році була збудована триповерхова середня школа. Сьогодні це — Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів. У 1976 році на місці старої школи був створений навчально–виробничий комбінат, де старшокласники з усього Царичанського району придбавали спеціальності тракториста, водія, швеї, продавця, секретаря–друкарки, дояра.

На сьогодні аграрний професійний ліцей суттєво змінився. Були реконструйовані навчальні корпуси, актова зала, фасад, прилегла територія. Відремонтовано автогаражі і майстерні. У ліцеї відкрито кабінет–музей. Постійно оновлюється і модернізується навчально–матеріальна база. Спільними зусиллями викладачів, майстрів виробничого навчання, учнів відремонтовано і оновлено кабінети, майстерні та лабораторії.

Наразі Царичанський агроліцей навчає абітурієнтів за фахом: «тракторист–машиніст, слюсар–ремонтник, водій автотранспортних засобів категорій В. С.»; «кухар–офіціант»; «обліковець з реєстрації бухгалтерських даних»; «робітник фермерського господарства». Кількість учнів складає 325 чоловік. Також при професійному закладі діє курсова перепідготовка водіїв автотранспортних засобів категорії В, мототранспортних засобів категорії А та кухарів. Навчає учнів 16 викладачів та 15 майстрів виробничого навчання.
 


Автор: Дізнавалася Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації