Вхід | Реєстрація

У попиті злочинців — велосипеди і телефони

У попиті злочинців — велосипеди і телефони

Із 6 по 13 серпня до чергової частини Новосанжарського відділення поліції надійшли 137 заяв та повідомлень, які зареєстровані в журналі єдиного обліку. Із них 9 класифікуються як кримінальні правопорушення.

У кількох останніх номерах тижневика в статтях, присвячених кримінальній тематиці, не обходилось без новини про шахрайство. Скільки б поліцейські і журналісти не розповідали громадянам схеми, за якими працюють шахраї, вони вперто продовжували віддавати злодіям свої кровно зароблені гроші. Найбільш довірливими в таких ситуаціях виявляються люди старшого віку. Почувши по телефону інформацію від невідомої особи, що їх син, донька чи онуки потрапили в дорожньо-транспортну пригоду, побилися, а тепер знаходяться в поліції, пенсіонери відразу готові фінансово допомогти рідним. Вони навіть не цікавляться у «благодійників», які телефонують, кому потрібно заплатити: постраждалим, лікарям чи поліцейським. Якщо вказаної суми вдома не виявляється, людина йде позичати до сусідів, телефонує знайомим. При цьому навіть не намагається набрати тому члену сім’ї, який «перебуває в поліції».

За останній тиждень випадків шахрайства в Новосанжарському районі не зафіксовано. Будемо сподіватись, що громадяни стали більш обачними і вже не «ведуться» на подібні дзвінки.

6 серпня новосанжарським поліцейським надійшла інформація від жительки Руденківки. За її словами, у період з початку червня до цього дня до приміщення літньої кухні її господарства проник зловмисник. Він демонтував грубу пічного опалення, звідки витяг металеві колосники, та викрав металеву плиту з конфорками. Сума матеріальних збитків становить 600 гривень.

У ході проведення слідчих дій, поліцейські встановили, що крадіжку вчинив 16‑річний житель цього населеного пункту. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому» — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

8 серпня на номер 102 зателефонував житель Нових Санжар, який повідомив, що вночі у нього викрали велосипед марки «Діскавері», зеленого кольору. Чоловік банально залишив транспортний засіб «ночувати» на вулиці, поряд зі своїм будинком. Загальна сума завданих збитків становить 2500 гривень.

10 серпня до відділення поліції з письмовою заявою звернулась мешканка Супротивної Балки. Днем раніше жінка відпочивала на центральному пляжі селища. Доки вона купалась, невідома особа викрала її телефон «Lenovo» в корпусі чорного кольору. Постраждала оцінила гаджет у 3000 гривень.

Обидва випадки відносяться до часини 1 статті 185 ККУ «Таємне викрадення чужого майна (крадіжка)» — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.


Автор: За матеріалами Новосанжарського відділення поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 серпня 2018, 15:32 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації