Вхід | Реєстрація

У Біликах знайшли чупакабру?

У Біликах знайшли чупакабру?

Минулої суботи до редакції зателефонувала мешканка мікрорайону Поділ, що в селищі Білики. Вона повідомила, що знайшла на своїй садибі тіло незвичайної тварини. За описом з різних інтернет-джерел, істота схожа на легендарну чупакабру. Окрім повідомлення по телефону, жінка надіслала ще й фотографію істоти.

Перед написанням статті ми промоніторили архів нашого сайту. Виявили цікаву тенденцію: повідомлення про істот, схожих на чупакабр, з’являються із періодичністю один раз на чотири роки. У 2010 році в «ЕХО» була надрукована стаття під назвою «Поряд із містом бачили чупакабру?». Тоді про істоту повідомив мешканець Кобеляк Валерій Самарський. Через чотири роки, у 2014‑му, тіло «чупакабри» привезли прямо до редакції. Тварину вполював житель Кобеляк Віктор Фесюра. Сталося це в районі села Вільховатка. Про ту подію ми повідомляли в публікації під назвою «Біля Вільховатки застрелили незвичайну істоту, схожу на чупакабру». У своєму коментарі Олександр Пономаренко, доцент кафедри біології та екології Дніпровського університету, висловив припущення, що всі ці чупакабри є нічим іншим, як хворими лисицями.

Жінка, яка телефонувала в редакцію, попрохала не розголошувати її прізвище. Тому назвемо її просто Валентиною. На початку розмови вона напівжартома підкреслила:

— Одразу попереджаю, що із горілкою у нашій сім’ї «не дружать». Тому про алкогольну маячню тут не йдеться.

А потім продовжила:

— Сталося це в суботу вранці. Чоловік порався біля городу. Аж раптом він мене погукав. Підійшовши до місця, де він стояв, я побачила прямо на купі гною, а ми тримаємо корову, незвичайне створіння. Воно було мертве. Такої тварини я ніколи не бачила. Спочатку взагалі подумала, що у неї п’ять лап. А потім перевернули тіло, уважніше його оглянули і зрозуміли, що лап таки чотири. Але створіння — незвичайне. Після цього подивилася в Інтернеті на фото чупакабр, які там регулярно публікують. Наша тварина дуже схожа. А донька розповіла, що напередодні бачила щось подібне, лише більшого розміру та рудого окрасу. Воно було живе.

За словами Валентини, вони в себе в господарстві не тримають ні курей, ні кролів. Тому зникнення цих домашніх тварин не виявляли. Але люди побоюються за долю корови.

Валентина каже:

— Воно ж, оте створіння, може хворіти. Може й на сказ. Чогось же воно здохло прямо на купі гною. Не дай Боже, корову заразило.

Тіло «чупакабри» люди одразу закопали в землю. Ні в яку ветеринарну чи іншу службу не зверталися. Вони попрохали зв’язатися із фахівцями, які могли б пояснити, як діяти в подібній ситуації.

Ми зв’язалися із Сергієм Куземком, керівником Кобеляцького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області. Він переадресував нас до одного із своїх підлеглих, котрий, у свою чергу, зв’язався із Валентиною, яка знайшла «чупакабру». Поскільки труп пролежав на відкритому повітрі вже кілька днів і почав розкладатися, то на експертизу його не брали.

Фахівці радять у випадках, коли люди знаходять на своєму обійсті труп «чупакабри», лисиці чи іншої дикої тварини, перш за все, не контактувати з тілом. Потім повідомити про подію представників органів місцевого самоврядування. Ті, при необхідності, викличуть ветеринарів. Можна зробити це і самостійно. Фахівці мають продезінфікувати місце, де було виявлене тіло тварини. Обов’язково потрібно провести щеплення домашньої худоби від сказу.

Якщо дика тварина, що зайшла у двір чи на садибу, жива і представляє небезпеку для людей, то окрім сільради потрібно телефонувати і в поліцію.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2018, 10:15 | Кобеляки | Цікаве
1. Neznayko / 24 серпня 2018, 12:59
Тю! Чупакабра, чупакабра, звичайна собі лисиця, хіба що хвора... а роздули з мухи слона!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації