Вхід | Реєстрація

У лотереї розігрували мішок борошна і ягня

У лотереї розігрували мішок борошна і ягня

Такими були головні призи безпрограшної лотереї, яку проводили для жителів Василівки.

Минулого тижня одразу кілька населених пунктів Кобеляцького району відзначили Дні сел.

Для жителів невеликого села Соснівка, що входить до складу Красненської сільської ради, це одне з головних свят. На нього збираються місцеві жителі та з’їжджаються ті, хто виріс у цьому селі.

Цього року, крім святкової програми, депутати сільради підготували подарунок для дітей. Поряд із магазином для найменших жителів Соснівки встановили дитячий майданчик, де вони із задоволенням проводять час. Разом із сільським головою Анною Зайченко на свято приїхав депутат районної ради Анатолій Таранушич. Вони подарували дітлахам іграшки та спортивний інвентар.

Концертну програму для жителів Соснівки провели артисти Бережнівського будинку культури. Ансамбль «Зоресвіт», Валентина Литвин, Сніжана Кулик, Ростислав Лаца, Олександр Пасічний співали пісні. Грою на музичних інструментах порадували ансамблі «Веселі ложкарі» та «Троїсті музики». Вікторія Лобас виконала східний танець, а ансамбль «Колорит» — циганочку.

Глядачі підтримували артистів гучними оплесками і оваціями та підтанцьовували на місцях.

Ведуча заходу, директор Будинку культури Тетяна Пасічна, привітала подружню пару Вадима і Ларису Тараненків, які цього дня святкували рубінове весілля. Також поздоровила ювілярів, які в 2018‑му святкують Дні народження. Тетяна Михайлівна розповіла, що найстаршими жителями Соснівки є Олена Гомілко, Марія Дорофеєва та Анатолій Тараненко, який 1 вересня святкуватиме 80‑річний ювілей.

На імпровізованій кухні юшку готували Вікторія Козісь і Світлана Тараненко, за шашлик відповідали Іван Матуся та Олег Прокопець.

Анна Зайченко та Анатолій Таранушич розділили коровай, який присутнім роздали юні артисти.
На завершення сільський голова назвала спонсорів свята: Руслана Каджарова, Візира Качаряна, Василя Тараненка і Вікторію Козісь.

Далі на соснівців чекала святкова дискотека.

 

Велопробіг, спортивне шоу та казкова вистава

Другий рік поспіль жителі Василівки святкують свої іменини 19 серпня.

Як розповів завідуючий сільським клубом Сергій Горденко, подія, у порівнянні з попередніми роками, відзначалась більш масштабно. До традиційної лотереї, концерту та флеш-мобу додалися велопробіг, дитячі спортивні змагання «Хто зверху» та казкова вистава «Бал квітів».

Святкові заходи розпочалися з велопробігу. О 13:00 біля сільської ради зібрались любителі їзди на велосипеді. Колона складалася із 15 жителів віком від 5 до 17 років. Її очолив Віталій Скрипай. Велосипедисти з повітряними кульками і жовто-блакитними стрічками проїхали сільськими вулицями та фінішували біля клубу.

Відразу після цього розпочалися дитячі спортивно-інтелектуальні змагання «Хто зверху?». У них взяли участь дві команди: «Україночки» і «Блискавка Маквіни», 6 на 6. Протягом 45 хвилин учасники виконали 10 завдань. З рахунком 6:4 перемогу вибороли дівчата.

Далі діти та їх батьки переглянули виставу «Бал квітів». Її до свята села підготували вихованці дошкільного закладу «Малятко» під керівництвом педагога Олени Неїченко.

За фінансової підтримки депутата районної ради Ігоря Проценка, на подвір’ї сільського клубу для дітей працювали безкоштовні гірки і батути.

По завершенню вистави відбувся розіграш святкової лотереї. Сто учасників очікували на призи. Ведучі Сергій Горденко та Анна Вознюк видко визначили переможців. Учасники лотереї в якості призів отримали крупи, цукор, сардину, олію. По мішку борошна виграли Галина Вазерцева та Аліна Яловець. Головний приз — ягня — дістався Вікторії Кириленко.

До речі, головний приз для лотереї вже не вперше надав Леонід Горденко (фермерське господарство «Сильне братство»), іншими призами забезпечила агрофірма «Добробут».

О 20:00 розпочався тригодинний гала-концерт. Перед глядачами виступили місцеві артисти: Інна Бражко, Оксана Ніколенко, Вікторія Кириленко, Наталія Ніколенко, подружжя Сушків, Едуард Мілько. Порадувала і гостя з Озір — Неля Сорока. Юні василівці підготували флеш-моб.

Сільський голова Микола Блискун привітав ювілярів, активістів та учасників АТО. Також подарунками відзначили двох іменинниць, які народились 19 серпня, — Вероніку Кулик та Тетяну Брославську. Хвилиною мовчання присутні пом’янули загиблого односельця Григорія Кошлатого.

Завершалась концертна програма виступом колективу «Веселі Мамзелі».

Ну і звичайно ж, не обійшлося без частування. Смачною шурпою та пловом усіх бажаючих пригощали Леонід Горденко, родини Ніколенків та Сушків. А вже потім була дискотека до останнього клієнта.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2018, 16:28 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації