Вхід | Реєстрація

У районі може з’явитись кілька літніх сцен, спортивних і дитячих майданчиків

У районі може з’явитись кілька літніх сцен, спортивних і дитячих майданчиків

Принаймні, учасники «Бюджету участі» подали найбільше саме таких проектів.

20 серпня завершився прийом проектів для участі в обласній програмі, що відбувається за ініціативи і фінансової підтримки Полтавської облради. «Бюджет участі» направлений покращити взаємодію між органами місцевого самоврядування та їх активними мешканцями. Останні можуть подавати проекти, які спрямовані на розвиток і поліпшення усіх сфер життя громади.

Учасником проекту може стати житель Полтавської області, який заповнив офіційну форму подання, зібрав 30 підписів земляків, котрі підтримують його ідею, та погодив її з представниками органу самоврядування. Кошти для втілення проекту в життя надаватиме обласна і місцева ради. У 2018‑му Полтавська облрада виділила на ці заходи 6 мільйонів гривень. Вартість одного проекту становитиме до 150 000 (100 000 — обласний бюджет, 50 000 — місцевий). Тобто, з усієї кількості поданих ідей фінансову підтримку отримають 60.

Учасники «Бюджету участі» подавали проекти за такою тематикою: енергозбереження, безпека і громадський порядок, навколишнє середовище, комунальне господарство, культура й освіта, спорт і туризм, соціальний захист.

Документи приймалися протягом місяця. 20 серпня їх направили в область. Усього подано 216 ідей.

Одразу три жителі Кобеляцького району бажають, аби в їхньому населеному пункті збудували літню сцену. Такий проект вартістю в 150 000 подав мешканець Василівки Сергій Городенко. Про нову відпочинкову зону з вуличною сценою в Бутенках мріє Тетяна Миргородська. За її підрахунками, конструкція обійдеться у 149 000.

Олександр Чухно теж хоче втілити такий проект у Бутенках, щоправда, його ціна становить 108 850.
Надзвичайно переймаються активісти і фізичним здоров’ям земляків. За 143 175 гривень Ірина Бабич хоче придбати і облаштувати на території Бутенківської школи майданчик із сучасними вуличними тренажерами.
Катерина Зацеркляна бачить у Бутенках «Спортзал на відкритому повітрі». Спортивний комплекс за 121 370 складатиметься з тренажерів для спортивних вправ і занять фітнесом.

Працівник Білицької селищної ради Сергій Петров хоче встановити вуличні тренажери в парку «Перемога». Вони складатимуться зі спортивного комплексу воркаут та 6 вуличних тренажерів, ціна — 149 300.

136 000 потрібні Галині Сабадир, аби створити спортивний майданчик на території Кобеляцького будинку дитячої та юнацької творчості. Жінка аргументує його необхідність тим, що крім гуртківців БДЮТ, у будівлі займаються туристи, яким фізична сила дуже потрібна.

Владислав Виноградов виступає за поширення скаутського руху і вважає, що в Кобеляках за 150 000 варто створити мотузковий парк «Тарзанята».

За допомогою стежки здоров’я «Теренкур» Ірина Соловей планує впровадити дозовані фізичні навантаження у вигляді піших прогулянок. Цей метод санаторно-курортного лікування, оздоровча ходьба, коштує 149 510 гривень.

Леся Калакуцька і Зінаїда Норка вважають, що в Деменках і Дрижиній Греблі не вистачає дитячих ігрових майданчиків. Згідно ідей, перший коштує 140 390, другий — 128 000.

Вікторія Омеляненко виступає за облаштування прибудинкової території паліативного відділення Кобеляцької центральної районної лікарні за 149 960 гривень.

За підрахунками Володимира Білоруська, 148 719 коштуватиме встановити відеоспостереження в Комендантівському бібліотечно-музейному центрі та на вулицях села.

Микола Журавель хоче залучити інвесторів. 150 000 має вистачити для проведення у Світлогірському міжрегіонального туристичного фестивалю-ярмарку «Усе буде туризм».

На території Іванівської сільської ради може з’явитись пункт для тимчасової перетримки безпритульних тварин, які становлять загрозу безпечному середовищу, з подальшим їх влаштуванням у сім’ї чи притулки. На ці заходи Ользі Васецькій потрібні 150 000.

Валерій Буряк турбується про школярів Бутенківської громади. За його проектом, 122 500 гривень потрібні для придбання і встановлення павільйонів для зупинок шкільних автобусів в населених пунктах Бутенківської ОТГ.

Комісія при облраді перевірятиме проекти до 7 вересня. На цьому етапі відбувається аналіз проектів експертною групою, після якого проект або відхиляється, або відправляється на доопрацювання, або переходить в статус очікування голосування. Голосування триватиме з 14 по 30 вересня. Коефіцієнт електронного голосу дорівнює 1,2, а паперового — 0,8.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 серпня 2018, 10:25 | Кобеляки | Суспільство
1. ИВЕН / 25 серпня 2018, 21:09
А що----за. с. рали головний в центрі міста парк Богдана Хмельницького---(біля ДК-САХАРА-З ДІТЬМИ ТІЛЬКИ ВЕЧЕРОМ І ВСЕ ПЛАТНЕ-- а що робити тим дітям-в кого грошей немає----общим повна ЖОП А ......
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації