Вхід | Реєстрація

Зниклих дітей шукають за допомогою SMS

Зниклих дітей шукають за допомогою SMS

Минулого тижня в Полтавській області стартував спільний проект Національної поліції та компанії «Київстар», який покликаний допомогти в розшуку безвісти зниклих дітей.

Згідно повідомлення відділу комунікації поліції Полтавщини, це п’ятий етап проекту, який уже діє в Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Херсонській, Київській, Одеській та Львівській областях.

З 1 серпня оператор мобільного зв’язку «Київстар» розсилатиме абонентам смс-повідомлення з даними про безвісти зниклих дітей, котрих поліція Полтавської області оголосила в розшук.

Для ефективного пошуку дитини оператор мобільного зв’язку залучатиме якомога більше абонентів, які перебувають в радіусі до трьох кілометрів від місця пошуку дитини.

Мета проекту — залучити якомога більше полтавців до пошуку зниклих дітей та допомогти поліції. До кінця року «Київстар» планує охопити всі регіони України.

Короткі повідомлення із особистими даними дитини, яка зникла, поліція формуватиме після того, як батьки нададуть згоду на розголошення персональних даних.

Система працює за наступним алгоритмом:

  1. Після надходження дзвінка на лінію «102» або звернення до підрозділу поліції у батьків (або інших осіб, які їх замінюють) беруть заяву про загублену дитину.
  2. Поліція вносить до Інформаційного сервісу персональні дані про дитину та останнє місце її перебування.
  3. За згодою батьків, отриману інформацію надсилають оператору мобільного зв’язку «Київстар» для подальшого смс-оповіщення абонентів.
  4. «Київстар» формує перелік абонентів у зоні приблизного пошуку та надсилає їм короткі текстові повідомлення.

У повідомленнях зазначатиметься:

  • короткий опис загубленої дитини;
  • посилання на сторінку у Facebook «Розшук дітей ГУНП в Полтавській області» https://www.facebook.com/searchkidspl/, де є фото;
  • короткий номер для отримання додаткової інформації.

Головне управління поліції може скасувати оповіщення, якщо воно стало неактуальним на певному етапі. Коли дитину знайдуть, модератор сторінки відділу ювенальної поліції Полтавщини у Facebook оновить відповідний пост.

У компанії «Київстар» пояснили, що інформацію про зниклих дітей отримуватимуть лише їхні абоненти. Ця послуга підключатиметься автоматично і буде безкоштовною. Якщо абонент не бажатиме отримувати повідомлення, він може відключити оповіщення. Про співпрацю з іншими операторами мобільного зв’язку товариство не домовлялося.

Також «Київстар» не розсилатиме повідомлення, коли дитину знайдуть. Поліція просто оновлюватиме пост, посилання на який буде в повідомленні про зникнення.

Для довідки. За даними відділу ювенальної превенції поліції Полтавської області, з початку цього року правоохоронці отримали 254 повідомлення про зниклих безвісти дітей. Із них 235 розшукали протягом доби після звернення в поліцію.


Автор: За матеріалами Інтернет-видань


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 серпня 2018, 09:15 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації