Вхід | Реєстрація

Про звалище, водогін і екопарк

Про звалище, водогін і екопарк

До редакції зателефонували кілька жителів Нових Санжар, яких турбували питання благоустрою селища. За коментарем кореспонденти звернулись до селищного голови Інни Коби.

Чоловік, який проживає неподалік мікрорайону Глинище, на в’їзді в Нові Санжари, стверджував, що поряд із підприємством зрошувальних систем діє несанкціоноване звалище. У цьому місці постійно спалюють гілки і побутові відходи. Від смороду, який насичує повітря, неможливо дихати.

Кореспонденти побували у вказаному мікрорайоні. Поряд із підприємством були складені гілки. Також диміли залишки побутових відходів.

Інна Коба пояснила, що раніше в цьому місці дійсно було несанкціоноване звалище. Та селищна рада його ліквідувала. Місце, куди вивозили сміття, загорнули глиною. Селищний голова пообіцяла перевірити цю інформацію, оглянувши територію. І додала, що не в змозі прослідкувати за діями кожного місцевого жителя.

Мешканця вулиці Чкалова турбували постійні перебої з водою. На думку новосанжарця, причина криється в тому, що в оздоровчому таборі встановили додатковий насос. І коли його вмикають, тиск у водонапірній системі зникає.

Зі слів Інни Олександрівни, певний період по вулиці Івана Носенка та прилеглих до неї провулках проводився ремонт водомережі. Працівники комунального підприємства замінили близько 400 метрів труби.

— Так, ремонтні роботи могли спричиняти дискомфорт. Адже комунальники працювали вдень і на цей період відключали воду. Наразі капремонт майже завершився. Водопостачання повністю відновлене. За період заміни водогону ні в селищну раду, ні в комунальне підприємство скарги не надходили. Завдяки проведеним роботам, жителі цих вулиць будуть постійно з водою, а у водогоні не траплятиметься поривів.
З приводу оздоровчого табору «Антей», то селищний голова додала, аби не виникало проблем із тиском у водомережі, установа ще з минулого року підключена на окрему лінію.

Також кількох жителів селища цікавило, коли на території парку «Перемога» ліквідують руїни, які залишились від старої будови.

— У цьому місці колись знаходився Будинок культури, — сказала посадовець. — Нещодавно селищна рада виготовила генеральний план. Тепер проводимо інвентаризацію земель. Згідно документа, там запланований розважально-спортивний комплекс. Та коли всі папери будуть готові, ми розпочнемо пошук інвестора, який би погодився збудувати в цьому місці такий заклад.

 

Від парку рослин до екопарку

Більше місяця тому делегація працівників Новосанжарської селищної ради відвідала комунальне підприємств «Екопарк», що знаходиться в Кобеляках. Після цього візиту серед депутатів Кобеляцької міської ради почали ширитися чутки, що в сусідньому районі може з’явитись аналогічний парк.

Інна Олександрівна повідомила, що цього року селищна рада подала проект на обласний конкурс «Бюджет участі». Якщо його підтримають земляки, то між Новими Санжарами і Зачепилівкою в 2019‑му з’явиться парк лікарських рослин. Згодом його можуть розширити і завезти туди тварин. Поки що на створення екопарку немає коштів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2018, 17:30 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Selena2017 / 25 серпня 2018, 08:57
І де наш оракул?! Як тут з погляду логіки : Є звалище, чи його НЕМАЄ? ( Я ж особисто в логіці не кумекаю, як не раз було зауважено... ). Дякую.
2. orakul / 25 серпня 2018, 10:34
1.Selena2017
« Як тут з погляду логіки : Є звалище, чи його НЕМАЄ?»

Тут і без логіки ясно, що звалища де-юре немає, про що і сказала Коба. А по свідомій «логіці» ще ясніше. Звалище є, його влаштував Путін, а його агенти періодично підпалюють те звалище щоб труїти патріотів.
3. Selena2017 / 25 серпня 2018, 10:48
2.orakul
«2. orakul / сьогодні, 10:34»

Сподівалась на інакший аналіз факту. Жаль, не вдалося.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації