Вхід | Реєстрація

Фотопарад від Костянтина Бобрищева

Фотопарад від Костянтина Бобрищева

У понеділок в залі засідань Кобеляцької міської ради відкрилась виставка світлин під назвою «Фотопарад у Кобеляках».

Організатором фотовиставки є відомий житель міста, фотограф Костянтин Бобрищев. Кобелячанин зумів зібрати роботи своїх колег із 45 країн світу.

На відкриття виставки завітали друзі Костянтина Бобрищева, працівники міської ради, жителі райцентру і представники засобів масової інформації. Присутніх грою на музичних інструментах розважали Віктор Фесюра і Володимир Заїка.

Як розповів фотограф, готуючи виставку, він промоніторив кілька десятків райцентрів України. У жодному подібної виставки не було.

— Виставка робилася з великими потугами. На ній представлена величезна кількість фоторобіт моїх колег із країн світу, тому в цьому приміщенні не можливо всі їх розмістити. Я хотів, щоб завершилась одна виставка і розпочалася інша, а за нею — ще одна. Сподіваюсь, що такі виставки ширше розкриють перед кобелячанами мистецтво фотографії. Про кожну світлину можна говорити кілька годин. Оскільки одне фото може розказати більше, ніж найтовща книга. Адже фото є історією чийогось життя, народження чи біди народу або окремої людини, — сказав організатор.

Костянтин Бобрищев відмітив, що на відкриття зібралось небагато відвідувачів. Та він упевнений, що все велике починається з малого.

Заслужений журналіст України і товариш фотографа Микола Хрієнко згадав, що вперше познайомився з роботами Бобрищева у 1979 році, коли у складі експедиції пливли на байдарках із Охтирки до Світлогірського. Хрієнко зацікавився фотороботами, які він побачив на робочому місці в Людмили Овдієнко, дружини фотографа. І з того часу постійно цікавиться роботами товариша.

— Виставка такого масштабу може відбуватись у багатомільйонному місті, але аж ніяк не в маленькому райцентрі,— підкреслив журналіст. Костянтин провів величезну роботу і тепер відвідувачі можуть побачити унікальні фото з Пакистану, Індії, Бангладешу чи інших країн світу.

Микола Охріменко порадив своєму товаришу провести для учнів міських шкіл екскурсії по виставці, аби вони навчились глибше сприймати фото.

Виставка фоторобіт триватиме до 15 жовтня. Тому всі бажаючі можуть безкоштовно відвідати її.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 серпня 2018, 11:54 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації