Вхід | Реєстрація

Управлінські здібності молоді допоможе розкрити Школа місцевого самоврядування

До управління у справах сім’ї, молоді та спорту звернулися органи студентського самоврядування чільних полтавських вишів із пропозицією розпочати спільну реалізацію нового молодіжного проекту «Школи місцевого самоврядування «Лідер майбутнього». Міська влада цю ідею підтримала, погодившись фінансувати школу з міського бюджету. Проект – це комплекс заходів, спрямованих на залучення молоді до активної участі у житті міста, ознайомлення її з діяльністю органів виконавчої влади, місцевого та студентського самоврядування, а головне – створення сприятливих умов для подальшої реалізації управлінських здібностей молоді.
Презентація школи пройшла в урочистій обстановці. Першу партію слухачів привітали міський голова Андрій Матковський, депутати міської ради, ректори вищих навчальних закладів. Мер ознайомив молодь із принципами діяльності міської ради. Він наголосив: працюємо без політики, хочемо, щоб полтавці краще жили. У часи, коли державна влада фактично не діє, органи місцевого самоврядування беруть на себе увесь тягар проблем. Андрій Матковський надає великого значення підготовці кадрового потенціалу, бо переконаний: країні потрібні нові обличчя, які побудують у ній краще життя.
В роботі школи використають широкий спектр форм і методів навчання. Відбір слухачів проводиться на конкурсній основі за результатами аналізу відповідей анкети (їх надійшло 120). Конкурсною комісією обрано 71 особу для навчання у школі. Заняття проводитимуть досвідчені тренери, викладачі провідних вищих навчальних закладів, посадовці, депутати міської ради. Навчання безкоштовне, включає 1-2 заняття в тиждень протягом лютого-червня 2010 року. Слухачі отримають свідоцтво про проходження навчання.
Навчання, яке проводитимуть у позаурочний час, складається з двох етапів. Перший – вивчення загальних основ діяльності місцевого самоврядування, ознайомлення з роботою депутатського корпусу, окремих посадових осіб, управлінь, відділів міськвиконкомів, вивчення психології майбутнього керівника, основ діловодства, ділового етикету, проектної діяльності, фандрейзингу. Другий етап – стажування у підрозділах міськвиконкому, співпраця з депутатами на округах, організація та участь у реалізації міських молодіжних проектів, культурно-масових заходів, тематичних ток-шоу, круглих столів, молодіжних конференцій тощо.
Крім того, у 2010 році слухачі школи візьмуть участь в організації та проведенні Всеукраїнської науково-практичної конференції «Виховання особистісних якостей майбутніх фахівців у системі студентського самоврядування». У планах також відвідування інших міст для вивчення досвіду.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2010, 16:56 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації