Вхід | Реєстрація

У Полтаві до кінця року комунальники планують стерилізувати 605 котів та собак

У Полтаві до кінця року комунальники планують стерилізувати 605 котів та собак

Полтавське КАТП-1628 витратить 300 тис. грн на стерилізацію та лікування 605 безпритульних тварин до кінця 2018 року

28 серпня Полтавське КАТП-1628 уклало угоду з Полтавською обласною державною лікарнею ветмедицини про стерилізацію та лікування безпритульних тварин. До кінця 2018 року державна лікарня ветмедицини за 300 тис. грн повинна стерилізувати 605 безпритульних собак та котів.

Відповідно до інформації з сайту публічних закупівель ProZorro, це була п’ята спроба комунальників замовити відповідну послугу протягом 2018 року. Перші конкурси, починаючи з березня, доводилося скасовувати через відсутність учасників, недостатню кількість учасників або невідповідність їх тендерної пропозиції. На останній вдалий конкурс заявилися Полтавська обласна державна лікарня ветмедицини та ФОП Лохвицький Тарас Анатолійович.

Згідно з даними державного реєстру юридичних осіб, ФОП Лохвицький Тарас Анатолійович зареєстрований у січні 2016 року, знаходиться у селі Райозеро Оржицького району Полтавської області. Основним видом діяльності підприємця є ветеринарна медицина.

За два роки підприємництва Тарас Лохвицький вперше взяв участь в аукціоні, але програв його, оскільки його пропозиція була на 21 гривню більшою, ніж у переможця. Звичайно, тут є запитання до підприємця, чому він не зміг знизити свою ціну, наприклад, на 30 грн, і продовжити боротьбу за 300 тис., але це вже інша тема.

Відтак переможець — Полтавська обласна державна лікарня ветмедицини — до кінця 2018 року повинна надати ветеринарні послуги — стерилізувати та пролікувати безпритульних тварин за 299 тис 978 грн. Згідно з договором між КАТП-1628 та Полтавською обласною лікарнею ветмедицини, лікарня повинна стерилізувати 154 коти та кішки (307 грн за 1 тварину), а також 451 собаку (494 грн за 1 тварину). Крім того, на лікування безпритульних тварин відведено по 482 грн на 62 доби.

Для порівняння, у Клініці ветеринарної медицини кафедри хірургії та акушерства Полтавської державної аграрної академії стерилізація собаки коштує від 350 до 450 грн в залежності від розміру та ваги тварини. Це щонайменше на 44 грн дешевше.

Нагадаємо, що згідно із додатком до Програми поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин, з міського бюджету цього року на ветеринарні послуги для тварин планувалося витратити 300 тис., у 2019-му та 2020-му — по 250 тис. грн, а у 2021-му — 200 тис.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2018, 11:30 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації