Вхід | Реєстрація

Поліцейські затримали псевдогазовика

Поліцейські затримали псевдогазовика

Із наближенням холодів та опалювального сезону шахраї почали розширювати асортимент своїх «послуг».
У четвер 30 серпня працівники Кобеляцького відділу поліції в селі Бродщина затримали чоловіка, який намагався ошукати кількох місцевих жителів. Чолов’яга заходив у двори людей і представлявся співробітником газової служби. Він пропонував людям послугу із заміни газового лічильника. При цьому називав дуже низьку ціну. Одночасно зловмисник пропонував внести попередню оплату — 400 гривень.
Один із місцевих жителів, до якого теж заходив «газовик», додумався зателефонувати за номером 102. У село виїхали співробітники поліції. Вони з’ясували, що незнайомець, який пропонував мешканцям Бродщини свої послуги, не є працівником газової служби. А в процесі перевірки стало відомо, що в сусідній Дніпропетровській області, звідки і приїхав псевдогазовик, він устиг виманити гроші в кількох десятків людей. Але в Бродщині йому одразу не поталанило. Місцеві жителі виявилися обачнішими.

Начальник Кобеляцького відділу поліції Володимир Федан так прокоментував ситуацію:

— Я неодноразово наголошував і при зустрічах із людьми, і через пресу, що побороти злочинність можна виключно спільними зусиллями. Прохав і прохаю жителів району одразу телефонувати на 102 при найменшій підозрі. І ось цей випадок є яскравим підтвердженням необхідності вчиняти саме так. Чоловік побачив підозрілого незнайомця і миттєво зателефонував у поліцію. Приїхали поліцейські і виконали свою роботу. У іншому випадку, шахрай міг би обдурити людей і забрати їх гроші.

Також Володимир Федан нагадав, що єдиним стовідсотковим способом не стати жертвою інтернет-шахрайства є відмова від попередньої оплати. Поліцейський наголосив:

— Не робіть попередньої оплати і у вас ніколи не видурять кошти. Отримуйте товар, а потім платіть. Так, у цьому випадку ви переплатите кілька десятків гривень, які візьмуть за доставку грошей. Але ви ніколи не втратите всіх грошей, які можете перерахувати ймовірному шахраєві.

Співробітники поліції попереджають, що інтернет-шахраї з кожним роком стають усе вигадливішими. Зараз вони дуже часто маскуються під відомі інтернет-магазини із гарною репутацією. Інколи навіть надсилають товар потенційним жертвам. А потім, втершись у довіру і отримавши значну суму, таки «кидають» жертву.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2018, 18:42 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації