Вхід | Реєстрація

Гинуть на пожежах, гинуть і на воді

Гинуть на пожежах, гинуть і на воді

Протягом 2018 року в Кобеляцькому районі різко зросла кількість загиблих на пожежах. Головна причина трагедій — людський фактор. Тобто, люди самі грубо нехтують правилами безпеки.

Минулого тижня в Ліщинівці стався випадок, котрий красномовно свідчить про те, що майже сто відсотків пожеж і загорянь трапляються саме через людську недбалість. Протягом двох днів кобеляцьким пожежним доводилося двічі виїжджати за однією адресою, щоб гасити сіно та солому, складені в одному з домогосподарств. На щастя, у обох випадках обійшлося без людських жертв. Не завдав вогонь і серйозних матеріальних збитків. Швидко спрацювали вогнеборці. Та й самі власники будинку і сусіди вчасно помітили полум’я і почали боротися з ним. Згоріло лише сіно. Також був пошкоджений дах житлового будинку.

Власник будівлі вважає, що став жертвою підпалу. Можливо, вогонь охопив сіно внаслідок дитячих пустощів, можливо, хтось свідомо шкодить чоловікові. Але проблеми могло б і не бути, аби господар дотримувався елементарних правил безпеки. Адже сіно та солому можна складувати на відстані не менше 10 метрів від житлових та господарських будівель, палити багаття — не менше 15 метрів. У Ліщинівці сінник знаходився метрів за п’ять від будинку.

Узагалі, статистика надзвичайних ситуацій, пов’язаних із вогнем, дуже невтішна. Протягом восьми місяців поточного року працівники Кобеляцького сектору Головного управління МНС отримували 40 повідомлень про загоряння. І це далеко не всі випадки. Досить часто люди встигають самотужки погасити полум’я.

Але найстрашнішою є інша цифра: у вогні загинуло вже шестеро людей. У минулому році на цей період було двоє загиблих.

Ще двоє громадян, за даними МНС, загинули на воді. Це — стандартна для купального сезону цифра. А ось у Полтавській області кількість загиблих на воді суттєво зросла. Протягом восьми місяців на водоймах втопилися 52 громадян. У минулому році — 21.

Але попереду ще вересень. Зважаючи на суху та спекотну погоду, він може змінити статистику в бік збільшення.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2018, 10:05 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації