Вхід | Реєстрація

У навчальному закладі викрали два ноутбуки

У навчальному закладі викрали два ноутбуки

Доки органи місцевого самоврядування купують обладнання для нової української школи, злочинці теж вирішили втрутитися в освітній процес.

Із 27 липня по 3 вересня новосанжарські поліцейські зареєстрували 122 заяви і повідомлення, із яких 15 — кримінального характеру.

У минулий понеділок до правоохоронців звернувся мешканець селища, який розповів, що менш ніж на добу залишив свій приватний будинок без нагляду. Коли повернувся, то виявив зникнення шлангу для поливу довжиною 130 метрів та електронасоса «Харків». Сума збитків становить близько 5000 гривень. Розглядається питання про відкриття кримінальної справи за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Подібна крадіжка сталася в Писарівці. Там протягом вівторка і середи невідома особа зламала вхідні двері дачного будинку та викрала водяний насос марки «Ворскла» сірого кольору.

Таке кримінальне провадження кваліфікується за частиною 3 статті 185 ККУ. Злодію світить строк від трьох до шести років.

 

Пластикові вікна для злочинців не завада

28 серпня педагоги Великосолонцівської школи виявили крадіжку в навчальному закладі. Уночі зловмисник віджав пластикове вікно в приміщенні, проник всередину і викрав два ноутбуки НР чорного кольору та блок безперебійного живлення. Загальна сума завданих збитків становить 22 000 гривень.

Також 29 серпня до чергової частини відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки села Руденківка. Зі слів жінки, її не було вдома з 20:00 до 22:00. Протягом двох годин невідома особа віджала в її будинку пластикове вікно, викрала монітор LG, веб-камеру, сережки без камінців із жовтого металу, обручку, ланцюжок з кулоном срібного кольору та біжутерію.

Ці події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 3 статті 185 ККУ.

 

Літню дискотеку пограбували вдруге

Другий тиждень поспіль зловмисники живляться товарами з кафе, що працює в парку Перемоги. Нагадаємо, що в останню суботу літа з розважального закладу «Максимум» викрали продукти та напої на 2000 гривень.

31 серпня до поліцейських із письмовою заявою повторно звернувся працівник закладу. Виявилось, що невідомі особи пошкодили ролети і проникли до бару, звідки викрали 20 банок напою «Redbul».

Не обійшлося минулого тижня і без викрадення мобільного телефона. Цього разу постраждала мешканка Драбинівки, яка 27 серпня відпочивала в сільському клубі. У жінки викрали мобільний телефон «Хуавей Y7». Вирішується питання про внесення справи до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 185 ККУ.


Автор: За матеріалами Новосанжарського відділення поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2018, 11:14 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації