Вхід | Реєстрація

Не вистачає крові

Не вистачає крові

Нещодавно в Царичанській центральній районній лікарні відбувся платний забір крові. У здачі крові взяли участь 43 донори.

Від вторинної ланки здали 36 чоловік, первинної — 6. Один донор здав кров на потреби військових з АТО в обласну лікарню імені Мечникова. Дніпропетровська станція переливання крові, яка здійснювала процес, платила донорам по 150 гривень. На рік за планом лікарні здати свою кров для хворих повинні 200 донорів. Щоб виконати план для місцевої реанімації, треба кров здати 29 донорам. Про це нам повідомила головна медсестра вторинної ланки Валентина Полотненко. Валентина Василівна переймається тим, що медичні працівники не достатньо працюють над тим, щоб залучити найбільшу кількість донорів. Вважає, що не бажають виконувати план ті, хто цим повинен опікуватись. За річним планом, «вторинка» має надати 150, «первинка» — 50 донорів. Реанімаційне відділення лікарні потребує багато донорської крові. Про це треба знати і працювати над тим, щоб поліпшити ситуацію.

— На сьогодні ситуація така, що хворим, які лежать у нашій лікарні, не завжди вистачає донорської крові. Нас, медиків, це дуже хвилює. Людям треба пояснювати, запрошувати, залучати, прохати, проводити бесіди про важливість крові донорів, адже вона вкрай необхідна і потрібна постійно. На жаль, здорових людей, котрі могли б поділитися своєю кров’ю, не так багато. Натомість, переважна кількість людей мають хвороби і протипоказання. Молоді люди виїжджають за кордон. Вважай, нікому здавати кров. Над цим треба наполегливо працювати, — зазначає головна медсестра. Наступний день, коли усі бажаючі можуть здати кров, буде 20 листопада. Валентина Полотненко прохає громадськість не залишатись байдужими.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2018, 12:27 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації