Вхід | Реєстрація

Статистика: розлучення переважають

Статистика: розлучення переважають

Протягом серпня у Кобеляцькому районі одружились 11 пар, натомість 12 сімей розлучилися.

Проблема розлучень є надзвичайно гострою для українців. Згідно заяв міністра соціальної політики Андрія Реви, 10 відсотків укладених шлюбів розривають протягом першого року і лише одна з трьох пара не розлучається. Статистика свідчить, що кожна п’ята сім’я в Україні розпадається через проблеми з алкоголем. Сюди додаються також фінансові труднощі, недбале і необдумане відношення до створення сім’ї, неготовність до спільного побуту. Молоді пари часто не готові працювати над відносинами і долати кризи.

Міністр вважає, що для того, аби змінити цю ситуацію, необхідний комплексний підхід. Це і пропаганда ідей міцної сім’ї та шлюбу, і популяризація сімейних цінностей, які останнім часом відійшли на другий план. Зміни в законодавстві мають стати дієвим механізмом зменшення числа розлучень, щоб зробити їх непростим і дорогим «задоволенням». Завдяки жорсткій державній політиці, пари прийматимуть зважене і обдумане рішення про шлюб.

Світова статистика говорить, що в Європейському Союзі на рік припадає 1 мільйон розлучень (у день — 6 тисяч шлюбів та 2,7 тисячі розлучень) і порожніх будинків (7 з 10 європейських родин не мають дітей). У США 53 відсотки шлюбів закінчуються розлученням.

В Україні з укладених шлюбів розпадаються 45-59 відсотків. Половина з них — на ранніх етапах спільного життя (від 3 місяців до 2 років). 30 відсотків розлучень припадає на західні регіони України, а 70 — на східні.

Як розповіла керівник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Ірина Бутко, у минулому місяці в Кобеляцькому районі більше пар розлучилось, ніж одружилось. Протягом серпня на весільний рушник стали 11 пар. Натомість, розлучились за взаємною згодою 3 сім’ї, а за рішенням суду — 9.

За останній літній місяць народилось 22 немовляти: 15 хлопчиків і 7 дівчаток. Для своїх синів батьки двічі обрали ім’я Богдан. Називали хлопчиків і рідковживаними: Данієль, Самір, Ренат.

У останню путь в серпні провели 57 жителів нашого району. Із них 14 померли у віці до 60 років, 43 — старші 60‑ти.

За місяць працівники відділу ДРАЦС проставили 8 апостилів, видали 50 витягів з державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Також Ірина Бутко повідомила, що у вересні їх відділ спільно з представниками Бюро безоплатної правової допомоги провели дві лекції для учнів Кобеляцького навчально-реабілітаційного центру та міської школи №3. Вони познайомили дітей з їх правами і обов’язками та зупинились на проблемі булінгу серед молодого покоління.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2018, 09:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації