Вхід | Реєстрація

Перед виходом на сцену в Саші Бражка відпав каблук

Перед виходом на сцену в Саші Бражка відпав каблук

Але навіть неприємна несподіванка не завадила успішному виступу юного кобеляцького співака. Цього разу він брав участь у міжнародному пісенному фестивалі в Болгарії. І вже традиційно для себе переміг.
Про Сашу Бражка, 12‑річного хлопчика із Кобеляк, ми вже писали неодноразово. Здібний хлопчина у своєму зовсім юному віці встиг перемогти на кількох пісенних конкурсах, що проводилися в Україні. А в 2018 році Саша, так би мовити, вийшов і на міжнародну арену. Наприкінці вересня він успішно виступив на конкурсі, котрий відбувся в Болгарії.

Запрошення для участі в конкурсі Олександр Бражко отримав дещо несподівано. Кілька місяців тому він виступав у якості співака на модельному показі мод у Полтаві. Там перебували гості із Литви, Латвії та Болгарії. Болгарам сподобався виступ юного артиста і вони запросили його приїхати в їх країну.

Конкурс, у якому взяв участь Саша Бражко, проводився уже вшосте. Він має назву «STARS OF THE WORLD — ALEXANDRA PRINCESS ANGEL 2018». Із ним пов’язана вельми сентиментальна історія. У першому за ліком конкурсі перемогла дівчинка із Болгарії на ім’я Александра. Потім вона трагічно загинула. А її мама,  у пам’ять про доньку, стала одним із головних спонсорів заходу. Окрім того, одним із кураторів конкурсу є Бедрос Кіркоров, батько відомого російського співака. Саме тому юні учасники пісенних змагань в одній із номінацій виконують виключно пісні Кіркорова.

Наш Саша Бражко виступав у номінації «Пісня на рідній мові». Він виконував уже відому і фартову для нього композицію, що має назву «Синє небо, жовте поле». У віковій категорії, у якій виступав Саша, було ще 50 учасників з усієї Європи. Україну представляв один лише Бражко.

Саші довелося виходити на фестивальну сцену тричі. Вперше — під час основного раунду змагань. А наступного дня йому оголосили, що він виступатиме в гала-концерті. Але перед тим має вийти на такий собі пісенний двобій із дівчинкою із Ізраїлю. Виявилося, що за кількістю балів, які учасники журі виставили конкурсантам, кобеляцький співак розділив перше місце зі своєю суперницею. Їх спів оцінили однаково високо. І тому потрібно було ще раз проспівати ту ж пісню. Цього разу журі оцінювало не сам вокал, а й артистичність.

Під час одного із виходів на сцену Саша почув якийсь підозрілий хрускіт. Подивився вниз і побачив, що каблук на одному із його черевиків відламався. Рішення було прийнято блискавично — виходити без взуття. Але навіть такий форс-мажор не вплинув на юного співака. Врешті-решт, він отримав Гран-прі. Дівчинку з Ізраїлю нагородили золотою медаллю.

Під час конкурсу Бедрос Кіркоров провів для юних вокалістів майстер-клас зі співу. Він розповів, як берегти голос і правильно розспівуватися. Саша подарував Бедросу булаву і вишитий рушник. Той подякував і сказав, що передасть рушник своїй дружині, яка наступного дня мала відзначати День народження.

Крім Гран-прі, Саша Бражко отримав запрошення на фестивалі в Ізраїлі та Литві. А приїхавши на Батьківщину, уже став героєм сюжету на телеканалі «Лтава». Мама жартує:

— Звикає до «зіркового» життя. Наше завдання — щоб воно його не зіпсувало.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2018, 11:26 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Vlada82 / 14 вересня 2018, 16:21
Ну вміють же ці журналісти подати інформацію... Про каблук, що відпав, прямо в за головок винесли, наче то найголовніше у виступі Саші. Ще й в дужках дописали "фото". Так де ж фото відпавшого каблука?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації