Вхід | Реєстрація

На околиці міста з’явиться підприємство, де сортуватимуть сміття

На околиці міста з’явиться підприємство, де сортуватимуть сміття

7 вересня відбулась позачергова тридцята сесія Кобеляцької міської ради, на якій депутати поділили кошти, затвердили документацію на спортивний майданчик та погодили ділянку для сортування твердих побутових відходів.

У п’ятницю на позачергове сесійне засідання зібрались 16 із 27 міських обранців. Порядок денний складався з шести питань. Спершу депутати розділили кошти з перевиконання дохідної частини бюджету. Наталія Бородіна запропонувала голосувати за це питання без обговорення, оскільки його вивчили на комісіях. Із цим не погодився Олег Сіроштан. Він вважав, що зміни до бюджету потрібно внести таким чином, аби вивільнилось більше коштів для «Міської сервісної служби». Адже саме працівники цього комунального підприємства відповідають за благоустрій міста. Враховуючи, що в парках і на узбіччях доріг ціле літо ростуть бур’яни, вони зі своїм завданням не справляються. Тому варто залучати більше людей до цих робіт. Кошти депутат пропонував узяти із заробітного фонду міської ради й утримання футбольної команди. Та все ж, крім Сіроштана, повторно обговорити зміни до бюджету ніхто не забажав. У результаті, завідувач фінансового відділу Віра Детюк так і не виступила перед присутніми.

За вісім місяців цього року перевиконання склало 670 172 гривні. Ці кошти розділили наступним чином:

  • 26 000 — виплата матеріальної допомоги;
  • 32 300 — оплата праці робітників комунального підприємства «Екопарк, придбання бензопили і морозильної камери;
  • 30 000 — підтримка спорту і проведення змагань;
  • 30 300 — «Міській сервісній службі» на благоустрій міста;
  • 198 830 — перевезення щебеню для доріг;
  • 10 000 — оплата громадських робіт;
  • 389 642 — будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям.

Далі депутати затвердили акти приймання виконаних робіт із будівництва спортивного майданчика, що знаходиться в Центральному парку, по вулиці Юр’ївській, 2а. Знову пропозицію не підтримав Олег Сіроштан. Він пояснив, що працівники міської ради не надавали депутатам відповідні акти, тому й голосувати за них потрібно лише після такої процедури. Тим більше, що на попередній сесії депутати обирали інше місце для спортивної споруди. А міський голова самовільно змінив його. Крім того, поряд із майданчиком збудований приватний гараж. І тепер людина не може використовувати його за призначенням. Але Сіроштан так і не отримав відповіді, чи з’ясували працівники міської ради, наскільки законно збудований гараж. Адже якщо власник має на цю будівлю всі документи, спортмайданчик доведеться переносити. Міський голова Олександр Копелець лише відповів, що будівля незаконно збудована, оскільки встановлена на території парку. Підтверджуючих документів очільник міськради не надав. Усе ж 16 міських обранців затвердили акти виконаних робіт.

Наступне питання стосувалось приймання майна, що знаходилось у спільній власності громад району, у комунальну власність міста. Простіше кажучи, це частина дерев’яних кліток, що служать вольєрами для тварин у «Екопарку». При створенні цього підприємства міська рада, як учасник проекту з розвитку сільського туризму, отримала субвенцію з області в розмірі 200 000 гривень. Тому майно, придбане за ці кошти, перейшло у власність міста.

При затвердженні «Детального плану території розміщення спортивного майданчика по вулиці Юр’ївській, 2а» депутат Сергій Галушко наголосив, що вказана адреса вже може використовуватись. На його думку, вона присвоєна будинку, що знаходиться поряд із приміщенням Управління соціального захисту. Та цю інформацію міські обранці вирішили не перевіряти і більшістю голосів погодили детальний план.

Також депутати дозволили «Міській сервісній службі» розробити проект землеустрою на земельну ділянку по вулиці Покровській, 1е. Як відомо, у цьому місці знаходиться сміттєзвалище, на яке звозять побутові й інші відходи з усього райцентру. Відповідно до проекту рішення, тут з’явиться підприємство, що сортуватиме сміття. Хоча, згідно заяв міського голови, ще з травня 2016 року за цією адресою відкритий майданчик для сортування твердих побутових відходів. Виходить, що найближчим часом майданчик може перетвориться на справжнє підприємство.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2018, 18:25 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації