Вхід | Реєстрація

На черзі — реконструкція водогонів

На черзі — реконструкція водогонів

У всякому разі, бутенківські та озерянські депутати вирішили виділяти гроші саме на ці потреби. У Озерах роботи з ремонту водогону можуть провести ще в поточному році. На це дуже сподівається сільський голова Наталія Синяговська. Під час останньої за ліком сесії сільради депутати проголосували за виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації. Реконструйований водогін пройде по Озерах і матиме протяжність 1100 метрів. Його орієнтовна вартість — 300 000 гривень. Ця відновлена гілка старого водогону забезпечить якісною водою школу, дитсадок і лікарню, а також кілька десятків приватних домоволодінь.

Окрім того, у селі Морози, що знаходиться на території Озерської сільської ради, завершуються ремонтні роботи в місцевому ФАПі. Кошти для цього виділили із сільського бюджету. Також допомогу надало підприємство «Аршиця».

А от на території Бутенківської об’єднаної територіальної громади роботи розпочнуться, швидше за все, у наступному, 2019-му, році. Адже там планують повністю відновити старий водогін на території  села  Вишневе. Масштаб робіт буде грандіозним, як для маленького села. Загальна протяжність нових труб, які укладуть у землю, становитиме більше десяти кілометрів. Орієнтовна вартість робіт – майже 5,5 мільйонів гривень. Зараз виготовлена проектно-кошторисна документація, яка знаходиться на експертизі.  Голова громади Микола Скрильник сподівається, що в наступному році Бутенківська ОТГ долучиться до якогось обласного, загальнодержавного, а то й міжнародного проекту і отримає звідти кошти на фінансування реконструкції водогону. Він пояснює:

— П’ять із половиною мільйонів є досить великою сумою навіть для нашого бюджету. Тому намагатимемося залучити фінанси з інших джерел. А на зекономлені таким чином гроші втілимо в життя інший проект. Задумів вистачає.

Якісну питну воду у Вишневому будуть отримувати 250 мешканців.

Якщо цей проект у 2019 році втілять у життя, то на території Бутенківської громади залишиться лише один населений пункт із кількістю жителів понад сто чоловік, де немає централізованого водогону. Це — Колодяжнівка. Але ведуться перемовини щодо того, аби протягом найближчих років вода з’явилася і там.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2018, 11:41 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації