Вхід | Реєстрація

Відзначили спортсменів

Відзначили спортсменів

З нагоди Дня фізичної культури і спорту в Царичанській об’єднаній територіальній громаді привітали і відзначили тих, хто долучає дітей, молодь та дорослих до спорту, навчає їх азам спортивної майстерності та прославляє наш край своїми досягненнями і здобутками.

У громаді є дві відомі установи, де займаються багатьма видами спорту. Це — ФСК «Мир» та дитячо–юнацька спортивна школа. Ці установи відвідують не тільки любителі спорту громади, а й району.

З нагоди свята в Царичанській селищній раді відбувся урочистий захід, куди запросили весь спортивний загал. Заступник голови ОТГ Володимир Стрілець вручив винуватцям спорту грамоти, подарунки та грошові премії. Ведуча заходу Валентина Сергієнко представляла кожного нагородженого. Відзначили директора ФСК «Мир» Миколу Псарьова, тренерів Василя Крамаренка, Юрія Рудаса, Людмилу Шишацьку, Артура Яременка, бронзового призера обласних сільських спортивних ігор із шахів ФСТ «Колос» Ігоря Пилипенка, директора ДЮСШ Світлану Толошну, тренерів–викладачів школи Миколу Романова, Людмилу Макатуху, Ігоря Безрукавого, Михайла Стратія, Наталію Шкраєву, інструктора–методиста Миколу Щербину та ветеранів спорту Володимира Грищенка і Анатолія Портянку. Крім відзнак селищної ради, тренера–викладача з волейболу Ігоря Майного та майстра спорту з пауерліфтингу Максима Нем’ятого було нагороджено відзнаками ще й від управління молоді та спорту Дніпропетровської обладміністрації.

Спортсменам Приорілля є чим пишатися. Відрадно, що і влада не стоїть осторонь спорту. Всіляко підтримує спортивний рух, допомагає, заохочує до освоєння багатьох видів спорту. Успішно функціонує збірна із сільських спортивних ігор, до складу якої входять силачі і переможець міжрайонних богатирських ігор Юрій Подушко, кандидат у майстри спорту з пауерліфтингу, багаторазовий чемпіон з богатирських ігор Дніпропетровської та Полтавської областей Євген Ванда, майстер спорту з пауерліфтингу та багаторазовий чемпіон з богатирських ігор Геннадій Чіпко, Максим Нем’ятий — майстер спорту з цього ж виду спорту, чемпіон Дніпропетровської та Київської областей, двократний чемпіон України.

ФСК «Мир» функціонує близько 30 років. Це — клуб за інтересами, головною метою якого є пропаганда здорового способу життя та організація цікавого дозвілля для представників усіх вікових категорій населення Царичанської громади. Очолює установу Микола Псарьов. На сьогодні в клубі успішно працюють секції боротьби дзюдо, кікбоксингу, гирьового спорту, група атлетичної гімнастики. Спортсмени мають потужну матеріально–технічну базу: сучасні тренажери, мати, екіпіровка, спортивний інвентар. Секцію дзюдо очолює майстер спорту Василь Крамаренко. Секція налічує майже 60 юних спортсменів. Це — учні Царичанської, Бабайківської, Могилівської та Ляшківської шкіл. Кращі дзюдоїсти брали участь у показових виступах перед учасниками районних змагань гри «Джура». Займаються дзюдо і дорослі, ветерани спорту, які підтримують молодь і передають свій досвід.

Кікбоксерів тренує багаторазовий призер області, призер Кубка України, віце– чемпіон світу з кікбоксингу, кандидат у майстри спорту Артур Яременко. У секції є 2 групи, де тренуються 30 чоловік: 15 дітей та 15 дорослих. Артур Альбертович пишається своїми найкращими учнями Андрієм Філяровським та Денисом Бакуліним, юними братом і сестрою Іваном та Ольгою Вандами.

Гирьовий спорт у ФСК «Мир» очолює ветеран спорту Юрій Рудас, вихованці якого неодноразово гідно представляли Приорілля на спортивних змаганнях усіх рівнів. На сьогодні відомий гирьовик, майбутній тренер, молодий спортсмен Віталій Голубенко радує своїми успіхами. Проживає — в Рудці, а тренується — у «Мирі».

Дитячо–спортивна школа славиться своїми досягненнями з футболу, волейболу. Тренери Микола Романов, Людмила Макатуха, Ігор Майний, Ігор Безрукавий виховали не одне покоління спортсменів. Це — ентузіасти своєї справи. Уся їхня трудова діяльність присвячена тільки спорту та популяризації футболу і волейболу. А ветерани спорту — це особливі люди, які написали в історії розвитку спорту Царичанщини яскраву сторінку.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2018, 15:33 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації