Вхід | Реєстрація

Дівочий «Лідер» пробився до фіналу вищої ліги

Дівочий «Лідер» пробився до фіналу вищої ліги

Наприкінці жовтня вихованки Руслана Сабірова та Володимира Савченка зіграють за головний футбольний трофей країни.

Не встиг розпочатися новий навчальний рік, як кобеляцькі футзалістки здобули чергову перемогу на всеукраїнських змаганнях. Цього разу дівчата 2004–2005 років народження, які відвідують дитячо-юнацьку спортивну школу, поборолись за призові місця на Чемпіонаті України серед команд І ліги. До надзвичайно важливих змагань їх готували тренери Руслан Сабіров і Володимир Савченко. Дівчата представляли збірну Полтавської області. До складу збірної увійшли: Владислава Юрченко, Руслана Захарченко, Валерія Руденко, Вікторія Дубина, Аміна Шовкопляс, Анастасія Середа, Юлія Поберій і Ангеліна Федоренко.

Як розповів Руслан Сабіров, формат змагань був досить незвичним для спортсменок. Адже зазвичай дівчата грають у залі, а цього разу вони вийшли на велике поле. Та це не завадило їм гідно виступити в турнірі.

Чемпіонат України з футболу проходив із 10 по 16 вересня в місті Галич Івано-Франківської області. У ньому взяли участь 17 команд, які були розділені на дві підгрупи.

— Перша гра проти вихованок столичної школи олімпійського резерву «Атекс» була надзвичайно результативною для наших дівчат, — говорить коач. — Вони забили шість голів і не дали можливості суперницям навіть розмочити рахунок. Упевнено зіграли дівчата і проти львівських «Карпат» — 2:0.

У плей-офі нам протистояла збірна Тернополя. Дівчата пропустили один м’яч і фактично до кінця гри їм не вдавалось забити. За 10 хвилин до закінчення матчу рахунок зрівняла Ангеліна Федоренко. І майже на останніх секундах Настя Середа вивела команду вперед.

У півфінальній стадії чемпіонату вихованки Сабірова і Савченка обійшли 1:0 «Ковельчанку» з міста Ковель. У цьому матчі гол забила Ангеліна Федоренко. До речі, Ангеліна живе в Хоролі. Оскільки там немає дівочої команди, вона тренується з хлопцями. Уже традиційно Ангеліна грає у складі збірної області. Протягом усього чемпіонату вона забила 9 голів, за що була визнана кращим бомбардиром.

Завдяки перемозі над «Ковельчанкою», дівчата пройшли до фінальної стадії чемпіонату, де зустрілись із футболістками володимир-волинського «Ладомиру». Вихованки спортивного інтернату успішно виступають у вищій лізі, тому нашій збірній довелося кинути всі сили, аби пройти цих суперниць. На жаль, гра завершилась із рахунком 1:2 на користь більш досвідчених спортсменок.

У результаті збірна Полтавської області посіла друге місце в чемпіонаті і автоматично пройшла до фіналу вищої ліги Чемпіонату України, який проходитиме 20–21 жовтня в Миколаєві.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2018, 14:12 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації