Вхід | Реєстрація

Біля Красного вироблятимуть сонячну енергію

Біля Красного вироблятимуть сонячну енергію

Проект із будівництва потужної електростанції, що акумулюватиме енергію сонця, планує втілити в життя столичне товариство «ВОМ СОЛАР».

Як розповіла красненський сільський голова Анна Зайченко, у цьому році в сільраду надійшла пропозиція від інвесторів щодо будівництва на території Красного електростанції з використанням енергії сонця. Представники столичного товариства з обмеженою відповідальністю «ВОМ СОЛАР» готові взяти в довгострокову оренду 26 гектарів землі, на якій встановлять інженерну споруду. Відповідно до заяв інвестора, виробленої електроенергії буде достатньо, аби забезпечити увесь Кобеляцький район.

Сільський голова пояснила, що це питання довго вивчали разом із депутатами, обговорювали з жителями населеного пункту. У результаті вирішили, що сонячна електростанція не несе екологічної загрози. Її поява збільшить надходження до сільського бюджету, адже інвестор заявив про наміри орендувати землю протягом 25 років. Також для обслуговування електростанції знадобляться людські ресурси. А це — нові робочі місця. Крім того, ділянка, яку хоче орендувати інвестор, фактично не використовується місцевими жителями.

Згідно публікації в газеті “Колос”, на липневій сесії депутати Красненської сільської ради прийняли рішення надати дозвіл ТОВ «ВОМ СОЛАР» на розробку детального плану земельної ділянки орієнтовною площею 37 гектарів, розташованої в адміністративних межах села Красне, і проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва сонячної електростанції. Замовником детального плану виступає виконавчий комітет сільради, а фінансові витрати на себе бере інвестор.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновником ТОВ «ВОМ СОЛАР» є Олександр Сліпко, директором — Геннадій Федоровський. Товариство зареєстроване за адресою: місто Київ, Святошинський район, вулиця Миру, 3. До речі, за цією адресою зареєстровані 47 компаній. Установчий капітал ТОВ «ВОМ СОЛАР» становить 100 000 гривень, з яких 99 відсотків вніс Сліпко, а 1 відсоток — Федоровський.

Окрім цього підприємства, Геннадій Федоровський очолює товариства «НЕО СОЛАР» та «ІНГУЛ СОЛАР». Основна їх діяльність, як і ТОВ «ВОМ СОЛАР», — виробництво електроенергії. А от засновник товариства Олександр Сліпко займається і адвокатською діяльністю, і виробництвом какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів, і будівництвом житлових та нежитлових будівель, і управлінням фондами.

Кобеляцькі енергетики скептично поставились до такої новини. Вони вважають, що інвестор не зможе збувати електроенергію, яку він отримувати з сонячної електростанції заявлених потужностей.

Тижневик і надалі інформуватиме читачів про перебіг подій щодо будівництва інженерної споруди.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2018, 10:11 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації