Вхід | Реєстрація

150 тисяч для паліативного відділення

150 тисяч для паліативного відділення

Саме таку суму коштів може отримати Кобеляцька лікарня для облаштування прибудинкової території навколо відділення, у якому перебувають тяжкохворі люди.

Про це редакцію повідомила старша медична сестра Кобеляцької ЦРЛ Вікторія Омеляненко. Гроші мають надійти в рамках проекту «Громадський бюджет Полтавської області». Ця програма започаткована Полтавською обласною радою. Із бюджету області на її фінансування виділили 6 мільйонів гривень. За ці кошти профінансують 60 проектів. Є кілька обов’язкових умов. Одна з них — проект втілюють у життя при співфінансуванні. Тобто, кошти на його впровадження мають виділити ще й місцеві ради. У випадку з лікарнею, мова йде про районний бюджет. Окрім того, передбачено голосування серед мешканців того чи іншого регіону Полтавщини. Адже на обласні кошти претендують уже 260 проектів із усієї області. А кошти, нагадаємо, виділять лише для шістдесяти. Голосувати можна як звичайними паперовими бюлетенями, так і в електронній формі.

Проект, який запропонували і лобіюють кобеляцькі медики, має назву «Облаштування прибудинкової території паліативного відділення Кобеляцької центральної районної лікарні». Вікторія Омеляненко пояснила, що криється за таким формулюванням. Вона розповіла:

— Паліативне відділення, у якому перебувають онкохворі та люди з іншими тяжкими недугами, розраховане на 20 пацієнтів. Воно постійно переповнене. Більшу частину часу хворі перебувають у приміщенні. А це — погано. Люди позбавлені можливості перебувати на відкритому повітрі. А вони теж хочуть милуватися зеленими деревами, вдихати аромат трави, чути спів пташок. Оцю можливість ми і хочемо їм надати. За оті 150 тисяч із обласного і районного бюджетів плануємо збудувати терасу на відкритому повітрі. Вона буде захищена від дощу. Будуть встановлені лавочки, ліхтарі, акустична система, через яку транслюватиметься музика. Ми для цього навіть ландшафтного дизайнера запрошували. У бюджеті Кобеляцького району грошей обмаль, тому і вирішили поборотися за обласні кошти.

Станом на 18 вересня лікарняний проект займає третє місце в області за електронним голосуванням. Більшість голосів за нього були віддані через систему Приват 24. Зараз медики докладають максимум зусиль, аби за їх проект проголосували якомога більше земляків. Паперові бюлетені можна отримати в кабінеті головної медсестри ЦРЛ, приймальному відділенні лікарні та в реєстратурі поліклініки.
Вікторія Омельяненко через ЗМІ звертається до земляків:

— Прохаю вас взяти активну участь у голосуванні. Таким чином усі ми можемо хоча б трішки покращити якість життя тяжкохворих. Будьте активними і милосердними.

Також медична сестра наголосила на важливості саме електронного голосування. Адже під час підрахунку голосів буде застосований спеціальний коефіцієнт. І електронний голос «важитиме» більше, аніж паперовий бюлетень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2018, 13:33 | Кобеляки | Фінанси
1. Maksym / 23 вересня 2018, 08:00
Неодмінно треба буде отримати бюлетень та перекреслити трьома лініями, бо однієї чи двох може й не вистачити.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації