Вхід | Реєстрація

Спортивний фестиваль зібрав більше двадцяти юних інтелектуалів

Спортивний фестиваль зібрав більше двадцяти юних інтелектуалів

Шахісти з різних областей нашої країни перевірили свої вміння у класичному турнірі й бліці. З 12 по 16 вересня на базі новосанжарського санаторію «Антей» проходив ІІ всеукраїнський шаховий турнір «NOVY SANZHARY CHESS FESTIVAL». У ньому взяли участь 24 шахісти 2004 року народження і молодші з Полтавської, Одеської, Харківської та Кіровоградської областей.

Як розповів голова полтавського осередку шахового клубу «Гамбіт» Володимир Набока, ідея проводити змагання в Нових Санжарах виникла після знайомства із селищними шахістами і їх представниками
— Новосанжарські спортсмени брали участь у турнірі, що організовував наш клуб, — говорить Набока. — Вони показали достойні результати. Виявилось, що в Нових Санжарах є сильна шахова школа. Тож у минулому році був проведений перший шаховий фестиваль. Завдяки сприянню районної і селищної влади, ми отримали можливість розміститись на базі дитячого табору відпочинку «Антей». У 2017‑му змагались 15 юних інтелектуалів, які представляли Полтавщину і Харківщину. Цього року географія учасників розширилась, а кількість — збільшилась.

Головний суддя другого за ліком турніру «NOVY SANZHARY CHESS FESTIVAL» став майстер ФІДЕ та спорту України Сергій Набока.

Змагання проходили за швейцарською системою, усього — 9 турів.

Найтитулованішим учасником турніру був 13‑річний Дмитро Бондар із Харкова, який має звання кандидата в майстри спорту. Він удруге бере участь у новосанжарському турнірі. Хлопець відзначив, що хоча турнір і молодий, але цього року виступають достойні шахісти.

У неділю, 16 вересня, організатори підвели підсумки турніру. Упевнену перемогу в ньому здобув харків’янин Дмитро Бондар. Він здобув максимальний результат: 9 із 9 можливих очок. Срібну медаль та нагороду «Кращий учасник до 10 років» отримав Ярослав Петринський із Кропивницького. Його результат — 7,5 очка. Бронзовим призером став полтавчанин Кирило Волинський (7 очок).

Серед дівчат кращий результат показала Наталія Степанова з Полтави (5 очок). Другу сходинку посіла мешканка Нових Санжар Анюта Гречишина. Трійку лідерів замкнула полтавчанка Софія Стешина.

У номінації «Кращий шахіст до 8 років» переміг наймолодший учасник турніру із Горішніх Плавнів Максим Яцина.

Голова Новосанжарської районної ради Геннадій Супрун вручив цінні подарунки юним інтелектуалам. Переможці та призери отримали дипломи та медалі. Також учасники шахового фестивалю були нагороджені призами від клубу «Гамбіт».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2018, 14:37 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації