Вхід | Реєстрація

«Моє село — мій рідний дім»

«Моє село — мій рідний дім»

Під такою назвою пройшов День села в Бабайківці у суботу 15 вересня.

Свято відбулося на території перед Будинком культури. Зі слів ведучої Тетяни Пилипенко, місцеві жителі дізналися, що поселення Бабайківка виникло ще на початку 18 століття. За літописом, перша згадка про село з’явилася в 1740 році. На підвищеному супіщаному березі Орелі поселилися одружені козаки на чолі з Данилом Бабаєм. Тому можна вважати, що селові дісталась назва від козаків–поселенців Бабаїв. Слобода Бабайківка належала до Протовчанського повіту Азовської губернії, а в 1776 році слободу було приєднано до Орільської паланки Царичанського воєводства. У 1863 році Бабайківка належала Новомосковському повіту Катеринославської губернії. На початку 1920 року село входило до Новомосковського повіту як волость, а потім — до Полтавської губернії. З 1927 року село — у складі Царичанського району Дніпропетровської області. У 2017 році Бабайківка — у Царичанській об’єднаній територіальній громаді.

Програма сільського свята складалася з концерту, дитячих атракціонів, куштування каші і шашлику, проведення розважальних конкурсів і розігрування лотереї (організатор — Руслана Рудич), солодкого столу для присутньої малечі, дискотеки і феєрверку. Фінансову підтримку для проведення свята надали народний депутат Олег Кришин, депутат обласної ради Гошгар Мухтаров, ФГ «Гружинскас», ТОВ «Дніпро», місцеві підприємці.

Відкрила урочисту частину ведуча Тетяна Пилипенко (учитель молодших класів). За традицією, на таких святах виступають почесні гості і нагороджують кращих селян. Гостями Дня села були Наталія Герасименко, секретар виконкому селищної ради, Гошгар Мухтаров та представник нардепа Ігор Пилявець, староста села Валентина Чвертка.

У ході свята було багато нагороджених іменинників, людей, які своєю працею славлять бабайківський край. Поклали корзини з квітами до Меморіального комплексу загиблим односельцям у війнах. Привітали наймолодшу жительку села Соню Сухачову і найповажніших — Михайла Нездійминогу, Дмитра Дубініна. Відзначили подарунками подружні пари, які відсвяткували золоте та срібні весілля: Микола і Катерина Шмалії, Василь і Галина Пальохи, Олександр і Єлизавета Сумські. Своїх односельців зі святом привітала староста Валентина Чвертка, адресуючи багато теплих слів своїм землякам. Дуже цікаво виступали представники провулку Вузький Валентина Свічкар і Юлія Альохіна. Жіночки склали частівки про своїх сусідів і таким чином представили свою вулицю. Валерія Влащенко подарувала і пісню для них. Концертну програму склали самодіяльні місцеві артисти, директор школи естетичного виховання Андрій Мельник, директор Прядівського СБК Володимир Куліков. У ході концерту було багато гумору і пісень від гурту «Гарячі шкварки» та місцевих акторів. Одна із організаторів свята, директор Будинку культури Оксана Даниленко, щиро подякувала працівникам бібліотеки і колективу школи, на чолі з директором Валентиною Ковтун, за дієву допомогу в проведенні свята.

Дискотеку до «третіх півнів» забезпечив музикант Микола Манза. Також присутні раділи феєрверку. Особливо його люблять діти.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2018, 14:29 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації