Вхід | Реєстрація

Закриття байкерського сезону в Кобеляках: перший млинець не глевкий

Закриття байкерського сезону в Кобеляках: перший млинець не глевкий

22 вересня в Кобеляках відбувся незвичайний, як для маленького містечка, захід. Місцеві байкери зібралися разом, щоб закрити сезон активних мандрівок на мотоциклах.

Організаторами заходу стали житель Бутенок Юрій Ткаченко та його однодумець із малесенького села Галі Стас Утенков. Обоє, не дивлячись на солідну різницю у віці, захоплюються мотоциклами. І Юрій і Стас до цього були, так би мовити, неформальними байкерами. Вони вже протягом багатьох років подорожують Україною, їздять на різні зібрання любителів мандрівок на мотоциклах, але до жодного байкерського об’єднання не належали і самотужки ніяких заходів не організовували.

А у вересні 2018‑го вирішили спробувати. Хлопці розмістили оголошення в «ЕХО» та в соцмережах про те, що планують провести в Кобеляках закриття мотоциклетного сезону. Кобеляцький міський голова Олександр Копелець посприяв мотоциклістам у їх намірах. Був розроблений і затверджений маршрут руху по місту, надані автомобілі для супроводу.

Згідно із задумом, байкери з усього району мали зібратися в Кобеляках, поряд із парком Центральний, а потім колоною проїхати по міських вулицях, сфотографуватися на перебитому мості через Ворсклу та поспілкуватись у своєму колі. Усе так і відбулося. Організатори говорили, що навіть не очікували такої кількості учасників заходу. У закритті сезону взяли участь близько тридцяти мотоциклістів. Більшість із них — мешканці Кобеляцького району. Приїхали кілька байкерів із полтавського клубу «Опозит». Цікаво, що переважна більшість мотоциклістів проживають у селах. Деменки, Василівка, Білики, Галі, Марківка, Бутенки — такою є географія учасників зібрання. Вони підтвердили, що для того, аби бути байкером, зовсім не обов’язково жити у великому місті і їздити на дорогому мотоциклі. Головне, за їх словами, бажання чути свист вітру у вухах і готовність долати на мотоциклі сотні кілометрів. А якої він марки і скільки коштує — то питання другорядне. Адже половина хлопців їздять на перероблених радянських мотоциклах МТ «Дніпро».

 

На зльоті був унікальний мотоцикл із Біликів

Загальну увагу присутніх, як самих байкерів, так і звичайних глядачів, привертав величезний чорний мотоцикл із коляскою. Його власник, житель Біликів Віталій Береза, практично самотужки зробив для себе цей байк і подорожує на ньому із дружиною. Віталій розповів:

— На вигляд — це звичайний «емте» десятий. А по суті, були взяті три «емте», повністю розрізані, а з них зварений новий мотоцикл. Спочатку — «одиночка», а потім я причепив до нього коляску. Двигун — із «Запорожця». Робив майже все сам. Трішки допомагали хлопці із клубу «Опозит». Рік роботи — і маю справжнього «чоппера». Чотири роки на ньому катаюся, усе чудово. До цього теж були мотоцикли­переробки. Усі переробляв із МТ.

Хлопці розказали, що старі важкі мотоцикли «Дніпро» та «Урал» є найпопулярнішими серед байкерів із колишніх радянських республік. На них їздять українці, росіяни, білоруси, молдавани. До речі, іноземці стверджують, що подорожувати по Україні їм дуже комфортно, не дивлячись на стан доріг. Адже фактор поганого дорожнього покриття компенсують доброзичливість людей та лояльне ставлення представників влади.

Найстаршому байкеру серед присутніх на заході вже виповнилося 56 років. Юрій говорить:

— Я їжджу із дитинства. Але в байкерських заходах участь беру віднедавна. До того ж, будував хату, учив дитину. А от зараз настав час для подорожей і спілкування.

Завершився захід дружньою вечерею на березі Ворскли. Організатори обіцяють, що в наступному році проведуть уже церемонію відкриття сезону. Адже цього разу все і всім сподобалося.

 

Фото із "злоту" можна переглянути тут


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 вересня 2018, 12:09 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації