Вхід | Реєстрація

Зображення кобеляцького «Кузьми» пообіцяли зняти

Зображення кобеляцького «Кузьми» пообіцяли зняти

Мама покійного музиканта Андрія Кузьменка звернулася з проханням до власників підприємств, які продають надгробні камені і плити, не використовувати зображення її сина.

Як відомо, Андрій Кузьменко, відомий своїм шанувальникам, як «Кузьма», був одним із засновників рок-гурту «Скрябін» та інших музичних проектів. Музикант трагічно загинув у автомобільній катастрофі поряд із селом Лозуватка в лютому 2015 року. До цього часу велика кількість людей вважають смерть Кузьми не випадковою і говорять про замовне вбивство. У деяких своїх інтерв’ю Андрій Кузьменко різко критикував сучасну українську владу.

У двадцятих числах вересня 2018 року в мережі Фейсбук з’явилося і набуло поширення звернення мами покійного музиканта. У ньому вона звертається до власників численних похоронних бюро та фірм, що спеціалізуються на ритуальних послугах, із проханням не використовувати зображення її сина в рекламних та інших цілях. Ні для кого не є секретом, що в Україні існує практика використання фотографій відомих людей без їх та родичів дозволу. У цьому випадку Ольга Кузьменко попереджає, що буде звертатися до прокуратури із вимогою притягти власників похоронних бюро до відповідальності.

На тому ж Фейсбуці було розміщене окреме звернення Ольги Кузьменко до жителів Кобеляк. У ньому жінка прохає допомогти  знайти власника підприємства, що продає надгробні плити. На одній із них теж є зображення покійного Андрія Кузьменка. 25 вересня сюжет із Ольгою Кузьменко був продемонстрований на телеканалі «1+1».

Вранці 25 вересня ми знайшли вказане підприємство в Кобеляках. Дійсно, фотографія Андрія Кузьменка розміщена на одній із плит.

За коментарем редакція звернулася до фахових юристів. Вони пояснили, що підстав для втручання прокуратури у цьому випадку немає. Адже йдеться про цивільно-правові відносини. Ольга Кузьменко може звернутися до суду з позовом. Але і в такому разі перспективи виграти суд не є гарантованими. Надто, якщо право на зображення сина Ольгою Кузьменко не запатентоване.

Керівник Кобеляцької місцевої прокуратури Лариса Коба надала редакції схоже пояснення. Якогось порушення законодавства у діях власників фірм, що використовують зображення покійного музиканта, немає.

Редакція звернулася і до власника підприємства з проханням прокоментувати ситуацію. Підприємець відповів, що вперше чує про таку вимогу матері Андрія Кузьменка. Сказав, що сам є шанувальником творчості цього музиканта, і пообіцяв перевірити інформацію про вимогу Ольги Кузьменко. А в разі, якщо вона підтвердиться, зняти із плити фотографію Кузьми.

У ході невеличкої перевірки, проведеної працівниками редакції, ми досить швидко виявили, що місцеві бізнесмени використовують у рекламних цілях зображення й інших відомих особистостей. Зокрема, фотоательє активно експлуатують образ екс-президента США Барака Обами. У цьому випадку «нарватися» на претензії шансів практично немає: навряд чи Обама знає про існування Кобеляк.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2018, 15:45 | Кобеляки | Цікаве
1. orakul / 28 вересня 2018, 07:44
"використовують у рекламних цілях зображення й інших відомих особистостей. Зокрема, фотоательє активно експлуатують образ екс-президента США Барака Обами.." Не, блін, ну є ж різниця, рекламувати фотоательє, чи рекламувати надгробниий памятник. Багато кому дуже подобається, коли його фото використовуют для реклами в фотоательє, але мало кому сподобається, коли його фото буде на памятнику. Мати Кузми пише: "І тоді прокуратура буде займатися цими могильщиками, які не гребують нічим заради грошей, навіть християнською етикою". Це чергова укрошиза. Християнська так звана етика, яку всуперечи конституції запровадили в школах, вчить не судитися, а все всім прощати. "Не судите, да не судимы будете...». Звертатися до покуратури для покарання свого ближнього - то є гріх.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації