Вхід | Реєстрація

Більшість громад не бажають оздоровлювати дітей за власні кошти

Більшість громад не бажають оздоровлювати дітей за власні кошти

Головний спеціаліст сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Оксана Червона підвела підсумки літнього оздоровлення та відпочинку дітей району.

Зі слів Оксани Червоної, із загальної кількості дітей віком від 7 до 17 років (3785 осіб) у Кобеляцькому районі оздоровленням та відпочинком були забезпечені 2054. Із них 1735 — відпочинком, 319 — оздоровленням.

— Влітку цього року в районі працювали 32 дитячих заклади відпочинку з денним перебуванням, 9 таборів праці і відпочинку, дитячий оздоровчий табір «Ромашка» (разом — 42 заклади), — говорить головний спеціаліст. — Для придбання путівок у позаміські заклади оздоровлення та відпочинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей пільгових категорій з районного бюджету надійшло 132 500 гривень. Для відшкодування частини вартості путівки дитячим закладам за надані послуги з оздоровлення та відпочинку дітей субвенція з обласного бюджету становила 302 602 гривні, з районного — 200 000.

Як пояснила представник сектору у справах сім’ї, молоді та спорту, за останні два роки збільшилась кількість місцевих рад, які долучаються до проведення оздоровчої кампанії в районі, приймаючи Програму оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій.

— У цьому році Лучківська сільська рада перерахувала 20 000 гривень, Бродщинська — 15 000, Комендантівська — 20 000, Канавська — 11 418, Червоноквітівська — 5 489, Світлогірська — 10 000, — каже Оксана Червона. — Активну участь у залученні позабюджетних коштів (профспілкових, спонсорських) для придбання путівок в позаміські заклади оздоровлення та відпочинку дітей взяли Червоноквітівська, Канавська сільські ради, сільгосппідприємство «Колос», товариство «Добробут», Кобеляцька філія ПАТ «Полтаваобленерго».

З початку року працівники сектору у справах сім’ї, молоді та спорту направили на оздоровлення 152 дитини. З них 101 сім’ї частково відшкодували вартість путівки. За вісім місяців 22 дитини пільгової категорії оздоровлені в центрі «Молода гвардія» (Одеса) та в санаторному комплексі «Пуща-Озерна» держпідприємства «Міжнародний дитячий центр «Артек» (Київ).

Проблемним залишається те, що Кобеляцька міська рада, Білицька селищна рада, Василівська, Вільховатська, Григоро-Бригадирівська, Дашківська, Золотарівська, Іванівська, Лебединська, Красненська, Кунівська, Марківська, Підгорянська, Придніпрянська, Сухинівська, Шенгурівська сільради не прийняли Програму оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій, у зв’язку з цим із бюджетів цих громад кошти на відпочинок не виділялись.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2018, 12:45 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації