Вхід | Реєстрація

Заяви приймають, самі ж посвідчення поки що не видають

Заяви приймають, самі ж посвідчення поки що не видають

Нещодавно Пенсійний фонд України повідомив, що з вересня цього року всім українцям, які виходять на пенсію, видаватимуть електронні пенсійні посвідчення.

Вони, посвідчення, одночасно будуть і платіжними картками. Люди, які вийшли на пенсію раніше вказаної дати, за бажанням зможуть отримати таке посвідчення. Щоб отримати таке посвідчення-банківську картку, пенсіонерові необхідно подати відповідну заяву до територіального органу або сервісного центру ПФУ. Посвідчення виготовлять протягом 30 робочих днів.

До переваг електронного пенсійного посвідчення можна віднести: миттєву ідентифікацію особи; підтвердження її статусу; такий документ неможливо підробити; власник картки зможе отримувати послуги онлайн на веб-порталах органів влади, завдяки наявному в посвідченні електронному цифровому підписі.

У Кобеляцькому об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України кореспондентам «ЕХО» розповіли, що послугу з виготовлення посвідчення-банківської картки надає Ощадбанк. Заявки приймаються в управлінні. Така послуга діє ще з 2016 року, але раніше вона розповсюджувалася лише на внутрішньопереміщених осіб. Із серпня цього року спеціалісти Пенсійного фонду почали приймати заявки від пенсіонерів. Посвідчення-банківська картка видається пенсіонерам за віком та людям, які мають посвідчення інваліда. Термін карти — 3 роки. Бажаючі отримати посвідчення-банківську картку мають прийти в управління ПФУ з паспортом, ідентифікаційним кодом та власним фото, написати заяву, де вказати свій номер мобільного. Коли карта буде виготовлена, з Ощадбанку надійде смс-повідомлення.

Представники міського відділення Ощадбанку підтвердили інформацію, що прийом документів на виготовлення посвідчення-банківської картки в управлінні Пенсійного фонду проводять, але поки що такий документ пенсіонерам не видається.

Щойно послуга почне діяти в Ощадбанку, кореспонденти тижневика повідомлять про це читачів.
Також працівники банку додали, що за наявності пластикової карти її власник може скористатись веб-банкінгом «Ощад 24/7» і оплачувати всі послуги онлайн.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2018, 10:22 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації