Вхід | Реєстрація

Лелюхівка освітлюватиметься сонячною енергією

Лелюхівка освітлюватиметься сонячною енергією

На території сільської ради мають збудувати потужну електростанцію, яка перероблятиме енергію сонця.
На останній сесії Новосанжарської районної ради депутати затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, на якій має з’явитись енергогенеруючий об’єкт. Ця ділянка площею 17,7 гектара розташована на території Лелюхівської сільради, за межами населених пунктів. На ній повинна з’явитись електростанція, що використовуватиме енергію сонця.

Як розповів кореспондентам тижневика сільський голова Віталій Рой, до них із пропозицією збудувати на території сільради електростанцію звернулись представники товариства «САНВІН 2». Із приводу можливої появи інженерної споруди були проведені громадські слухання. Більшість присутніх підтримали таку ідею. Для будівництва сонячної електростанції обрали земельну ділянку, що фактично не використовується місцевими жителями.

— Ця земля площею 17,7 гектара відноситься до пасовищ і сінокосів. Ділянка знаходиться за межами населених пунктів, — говорить сільський голова. — Місцевість там нерівномірна, навесні часто трапляються підтопи. Ґрунт насичений солями. Та й кількість поголів’я великої рогатої худоби значно скоротилась. Товариство «САНВІН 2» пропонує орендувати ділянку на 25 років. Їх місцезнаходження ділянки влаштовує, оскільки неподалік розташована електропідстанція, куди вони зможуть постачати отриману сонячну енергію. Обіцяють надати разову допомогу на соціальну сферу. На електростанції будуть працювати 17 чоловік. А це — нові робочі місця для наших жителів і надходження в сільський бюджет.

Зараз сільська рада виготовляє генеральний план, для того, аби ввести ділянку в межі населеного пункту.

Товариство з обмеженою відповідальністю «САНВІН 2» зареєстроване у Вінниці. Основний вид його діяльності — виробництво електроенергії. Його директор — Андрій Римар. 31 жовтня минулого року він змінив на посаді Івана Векірчика. Згідно декларації, до того, як обійняти цю посаду, Римар виконував обов’язки заступника директора і головного інженера відокремленого підрозділу «Вінницяелектротехнологія» держпідприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго».


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2018, 09:11 | Нові Cанжари | Цікаве
1. Sunshine / 3 жовтня 2018, 18:51
А чи це не те товариство з обмеженою відповідальністю «САНВІН 2» і його колишній директор Іван Векірчик, які згадуються ось у цьому розслідуванні корупційних схем "Сімейні зв’язки в енергетиці" | "Стоп Корупції" в дії Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації