Вхід | Реєстрація

У лікарні з’явиться сучасний рентгенапарат

У лікарні з’явиться сучасний рентгенапарат

Дороговартісне обладнання придбають за рахунок співфінансування з районного і обласного бюджетів.
Другий рік у Полтавській області діє Фонд розвитку територій. Його засновником є обласна рада. Бюджет Фонду — 85 000 000 гривень. Тобто, по 1 000 000 на кожного депутата. Кошти обласні обранці витрачають на потреби виборчих округів, у яких вони балотувались. Це можуть бути як капітальні ремонти соціальних установ, так і придбання обладнання.

До 12 липня Новосанжарський район у обласній раді представляли Василь Красюк, керівник підприємства «Новосанжарське лісове господарство», і Юрій Лебедин, власник товариства «Чиста криниця». Після того, як Лебедин склав свої повноваження, його місце в раді зайняв Володимир Ярошенко.

Кореспонденти тижневика зв’язались із Василем Красюком, аби дізнатись, на які потреби він спрямував кошти Фонду регіонального розвитку. У телефонній розмові депутат повідомив, що разом із Юрієм Лебедином направили ці кошти для придбання рентгенівського апарату в Новосанжарську лікарню.
— Оскільки обладнання, на якому працюють медики, давно застаріло, разом із керівництвом району і колегою-депутатом ми вирішили на умовах співфінансування придбати сучасний рентгенапарат. Його вартість — близько 2 600 000 гривень. Районна рада погодилась добавити 600 000.

Головний лікар Новосанжарської ЦРЛ Ольга Гиря розповіла, що 24 вересня відбулися відкриті торги із купівлі медустановою обладнання. Свої пропозиції подали товариства «Союз медицини та технології» й «ІНДІС». Перша організація запропонувала нижчу ціну — 2 589 400 гривень. У результаті, столичне товариство «Союз медицини та технології» стало переможцем.

— Поставщик зобов’язується забезпечити лікарню рентгенівським діагностичним комплексом із цифровою обробкою зображення на 2 робочих місця, — сказала Ольга Гиря. — Протягом п’яти днів триватиме ідентифікація учасника. Десять діб дається на підписання угоди. Якщо все відбудеться вчасно, то наприкінці жовтня рентгенапарат прибуде в лікарню.

Також головний лікар пояснила, що медустанова заключила договір із полтавською фірмою, яка має провести автономний кабель живлення для нового обладнання. Паралельно необхідно демонтувати старий апарат, зробити в кімнаті косметичний ремонт та забетонувати основу.

Наостанок Ольга Гиря додала, що рентгенапарат, який використовували в лікарні, працює ще з 1978 року.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації