Вхід | Реєстрація

Для новосанжарців заспівали депутати і селищний голова

Для новосанжарців заспівали депутати і селищний голова

23 вересня у Нових Санжарах відзначили чергову річницю визволення району від фашистських загарбників та День селища.

Урочистості тривали протягом усього дня. Спершу представники органів місцевого самоврядування, ветеранських організацій та жителі селища взяли участь у естафеті пам’яті «Слава визволителям України». З нагоди ювілейної річниці визволення, такий символічний захід проходить по всій Україні. Полтавська делегація, яка прибула в Нові Санжари, передала Книгу пам’яті. У неї будуть вписані імена визволителів, які боролись проти фашистських агресорів, а далі книгу передадуть у сусідній, Кобеляцький, район. Прийнявши естафету та обмінявшись подарунками, присутні відвідали Братську могилу, що знаходиться на селищному цвинтарі. Після чого учасники естафети приєдналися до урочистої колони, котра пройшла вулицями Нових Санжар до пам’ятника Слави.

На мітингу виступили голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха, голова районної ради Геннадій Супрун, голова селищної ради Інна Коба, голова районної ветеранської організації Володимир Сальний та представники полтавської делегації.

Учасники колони вшанували пам’ять визволителів хвилиною мовчання і поклали квіти до Вічного вогню.

Далі прозвучали кілька пісень у виконанні учнів Новосанжарського навчально-виховного комплексу.
Ближче до вечора розпочався захід, присвячений Дню селища, що проходив у парку Перемоги. Для відвідувачів виступали дитяча студія «Твіст», колективи художньої самодіяльності району, переможниця телепроекту «Україна має талант» Олена Ковтун і гурт «Діти Фрістайла». Родзинкою свята став пісенний виступ депутатів селищної ради на чолі з головою.

Інна Коба відзначила грамотами і грошовими винагородами (премія у розмірі 500 гривень) працівників селища й обдаровану молодь, кращі колективи художньої самодіяльності та дитячу футбольну команду (хлопці 2010 року народження). Усього — 40 чоловік. Також селищний голова нагородила учасників конкурсу з благоустрою. Вона назвала «Кращу садибу», «Кращий багатоквартирний будинок», «Кращу установу», «Кращу вулицю селища». Представники об’єктів нерухомості отримали таблички з підтверджуючими написами та кущі троянд.

Також приз від селищного голови вручили працівникам територіального центру, які стали переможцями фотоконкурсу до Дня вишиванки.

І наостанок присутні переглянули святковий салют.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації