Вхід | Реєстрація

Шахраї збагатились більш ніж на 300 000

Шахраї збагатились більш ніж на 300 000

Із 17 по 24 вересня до чергової частини Новосанжарського відділення поліції надійшли 131 заява й повідомлення, які зареєстровані та обліковані до журналу єдиного обліку. Внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 21 кримінальне правопорушення.

Минулого понеділка з письмовою заявою до правоохоронців звернувся мешканець Малої Перещепини. Він розповів, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами в сумі 45 996 гривень. Їх зловмисник зняв із банківської картки. Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України «Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство)» — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

19 вересня до чергової частини надійшла письмова заява від голови правління одного з фермерських господарств району. З його слів, у вівторок, близько 11:00, на його мобільний зателефонував чоловік, який представився менеджером ТОЦ «Аграрний Фонд». Незнайомець запропонував придбати в нього мінеральні добрива, на що фермер погодився. Після обміну рахунками, аграрій перерахував 276 000 гривень. Після цього номер телефону менеджера перестав відповідати.

Вирішується питання про внесення події до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 190 ККУ.


Автор: За матеріалами Новосанжарського відділення поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2018, 14:46 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації