Вхід | Реєстрація

7 ОТГ Полтавщини ввійшли у 20-ку лідерів з фінансової спроможності серед 665 ОТГ України

7 ОТГ Полтавщини ввійшли у 20-ку лідерів з фінансової спроможності серед 665 ОТГ України

Сьогодні під час апаратної наради директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко підбила підсумки соціально-економічного розвитку області за 7 місяців 2018 року.

“За результатами впровадження реформи децентралізації фінансові надходження ОТГ зросли від 2 до 5 разів: за 7 місяців 2018 року надійшло 1310,4 млн грн, у 2017 році – 968,0 млн грн. Показовим є те, що за результатами діяльності у І півріччі 2018 року 7 ОТГ Полтавщини ввійшли в двадцятку лідерів з фінансової спроможності серед 665 ОТГ України”, – повідомила Інна Іщенко.

На Полтавщині вже створено 46 об’єднаних територіальних громад, 4 з яких – у поточному році. Також в області, в першій по Україні, створено ОТГ з містом обласного значення – Гадяцьку ОТГ.

“Згідно з рейтингом Мінрегіону України Полтавська область є лідером за напрямком «Фінансова самодостатність», а за напрямком «Економічна ефективність» посіла 3 місце. Також Полтавщина посідає 5 місце за відсотком у загальному обсязі виконаних будівельних робіт по Україні та 3 місце – за показником виробничої активності у розрахунку на 1 особу постійного населення”, – продовжила Іщенко.

За січень – липень 2018 року загальне виробництво продукції сільського господарства становило 99,3% (по Україні – 99,0%). 

Серед регіонів України по поголів’ю ВРХ та корів в сільськогосподарських підприємствах область займає 1 місце, по поголів’ю свиней – 5 місце.

По виробництву молока Полтавщина займає 2 місце серед регіонів України.

З початку року в області оформлено 47 аграрних розписок на суму понад 700,0 млн грн, що майже в два рази більше минулого року.

“Важливим показником успішного розвитку інфраструктури регіону є відновлення діяльності «Аеропорту Полтава», який в грудні 2017 року отримав статус міжнародного. На ремонтні роботи з відновлення будівлі аеропорту та злітної смуги вже спрямовано майже 43,0 млн грн. Відремонтований аеропорт дозволяє приймати авіалайнери типу Boeing 737, Airbus, Embraer, ТУ-134, Falkon-900 тощо. 29 липня поточного року аеропорт прийняв перший внутрішній рейс, а 17 серпня – перший міжнародний рейс”, – наголосила Інна Сергіївна.

У розвитку освіти та медицини Полтавщина також посідає передові місця.

“Полтавщина зарекомендувала себе як інвестиційно-привабливий регіон, відкритий до співпраці з багатьма інвесторами в різних напрямках. Так згідно рейтингу агентства Євро-Рейтинг область за підсумками 2 кварталу посідає 4 місце за інвестиційною ефективністю. Рейтингова оцінка нашого регіону складає 205 балів”, – повідомила Іщенко.

Інвестиції в Полтавську область надходять із 43 країн світу. З країн ЄС з початку інвестування внесені 174,0 млн дол. США інвестицій і це 17,0% їх загального обсягу в області. Основні країни-інвестори: Швейцарія, Нідерланди, Велика Британія та Кіпр.

“Хочу подякувати галузевим підприємствам, працівникам, які працюють, керівникам місцевого самоврядування, адже створити умови для розвитку бізнесу – це дуже важко, а вам це вдалося. Якщо є злагоджена робота в районах, то є і результат. Але є райони аутсайдери: Козельщинський, Чутівський та Семенівський. Ми будемо підтримувати ті громади, які хочуть покращити життя людей”, – наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2018, 15:37 | Полтавщина | Фінанси


1. Filon / 1 жовтня 2018, 19:42
Що можна сказати з приводу цього повідомлення? По факту ми бачимо: баришня, яка виступає - симпатична, Головко - небритий, Фролов - посміхається, на основному фото - всі сумні. А взагалі була така телепередача у часи мого дитинства "Савєцкій Саюз глазамі зарубєжних гастєй" ( любителів висого штилю прошу мене вибачти). От її і згадав прочитавши цю новасть. Печалька. Забули написати, як там Полтавщина по кількості батюшок Київського Патріархату.
2. vov / 1 жовтня 2018, 19:45
1.Filon
«Показовим є те, що за результатами діяльності у І півріччі 2018 року 7 ОТГ Полтавщини ввійшли в двадцятку лідерів з фінансової спроможності серед 665 ОТГ України»


Які це ОТГ не вказали...
3. orakul / 1 жовтня 2018, 20:34
" серед 665 ОТГ України" До приліту Машіаха на новому Боїнгу лишилось одну ОТГ створити. Шалом і СУГС!
4. Beri Mor / 2 жовтня 2018, 07:17
1.Filon
«? По факту ми бачимо: баришня, яка виступає - симпатична, »

Згоден.Чи згідний?Я вже заплутався...А тьолка дійсно зачотна!Але це і весь позитив з апаратної.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації