Вхід | Реєстрація

У Лубнах встановили пам’ятну лавку та висадили дерева

У Лубнах встановили пам’ятну лавку та висадили дерева

Акції на честь 10 річчя програми німецького Фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє». «Місце зустрічі: діалог» відбулися в 24 містах України. Доєдналося до акції, під час якої  встановили пам’ятну лавку та посадили дерева в місцевій парковій зоні і Лубни. Організатори говорять, що вже 4-й рік поспіль успішно реалізують заходи гуманітарної програми на Лубенщині. Сама програма покликана допомагати людям, що пережили страждання націонал – соціалізму.

Допомогли облаштувати комфортну зону для відпочинку багато небайдужих лубенців. Аби підготувати місце для встановлення лавки, силами учнів та вчителів Лубенської загальноосвітньої школи №7 ім. В. Роїк та працівників Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В.Малика провели толоку, прибрали територію. За кошти фонду закупили садженці. Особливі слова вдячності організатори висловили директору Фірми «Авторембуд» С.І.Хорошковатому, за посильну допомогу в проведенні робіт по встановленню лавки, а також Лубенській міській раді та міському голові О.П. Грицаєнку за сприяння в організації заходу. Активно долучилися до заходу і інші громадські організації, зокрема «Спілка жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України» та її керівник Раїса Кошель. Сприяв заходам і територіальний центр соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради. Представники муніципалітету взяли участь у заході.

Під час самої акції, волонтери загону «Милосердя» Лубенського медичного училища разом з учасниками проекту – людьми старшого віку посадили дерева.

Організатор акції Олександр Чепур вручив подяки учасникам проекту і акції, відмітивши, що тільки спільними зусиллями вдається ефективно змінювати місто на краще та допомагати особам, які постраждали за часів Другої світової війни.

Завершилась подія дружнім чаюванням та спілкуванням у колі однодумців. В майбутньому облаштоване місце планують перетворити на простір для культурного відпочинку для людей старшого віку та всіх охочих містян чи гостей міста.

 

Довідково: Німецький Фонд «Пам’ять, Відповідальність, Майбутнє» (www.stiftung-evz.de) є сумісною ініціативою держави, суспільства і приватного бізнесу. Задача фонду збереження пам’яті про злочини націонал-соціалізму та виконання проектів, спрямованих на укріплення взаєморозуміння між народами. Фонд підтримує міжнародні проекти у сфері критичного розгляду історії, захист демократії и прав людини, гуманітарних заходів  для жертв націонал-соціалізму. Адмініструє проекти в Україні  Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх в Україні», що є неприбутковою організацією, та побудована на принципах самоі взаємодопомоги людей похилого віку на засадах волонтерства.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 жовтня 2018, 12:31 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації