Вхід | Реєстрація

Умови праці та здоров’я співробітників

Умови праці та здоров’я співробітників

10% учасників опитування не мають проблем зі здоров'ям або не пов'язують їх з умовами праці.

За підрахунками вчених, близько третини свого життя ми проводимо в робочих процесах. У зв'язку з цим складно переоцінити, наскільки важливо мати хороші умови праці. Адже вони у числі перших так чи інакше впливають на наше здоров'я. HeadHunter Україна поцікавився у користувачів порталу hh.ua, чи змінився стан їхнього здоров'я у зв'язку з умовами праці на роботі.

Як показали результати опитування, саме погані робочі умови послужили причиною зміни роботи для 36% респондентів.

Погано провітрювані приміщення, некомфортне робоче місце не сприяють гарному самопочуттю співробітників. Результати опитування підтвердили це. Так, більше половини респондентів вважають, що їхнє здоров'я погіршилося у зв'язку з умовами праці на роботі. 20% опитаних зазначили, що стан їхнього здоров'я залишився без змін, і тільки 6% спостерігають позитивну динаміку в цьому питанні.

Найчастіше скаржаться на болі в спині (46%), хронічну втому (45%) і стрес (44%). Значна частина респондентів зазначає, що через умови праці у них виникали проблеми, пов'язані з погіршенням зору (40%), психологічним станом, наприклад, розхитані нерви (40%). Для 37% головний біль став постійним супутником. Чверть опитаних пов'язує виникнення у них застуд з роботою кондиціонера в офісі; приблизно стільки ж скарг припадає на проблему із зайвою вагою (яка, ймовірно, асоціюється з сидячою роботою). Менше п'ятої частини опитаних пов'язують з умовами своєї роботи проблеми з увагою, травленням і слухом. А от не мають проблем зі здоров'ям або не пов'язують їх з умовами праці 10% щасливчиків.

На підтвердження вищевказаної інформації респонденти назвали серед ключових причин погіршення свого здоров'я такі моменти робочого процесу, як малорухливість своєї роботи (58%); стрес від самої роботи і взаємин у колективі (43% і 36% – відповідно). На думку чверті опитаних, протяги, шум, задушливе приміщення і некомфортне робоче місце також негативно впливають на їхнє здоров'я.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у липні-серпні 2018 року. В опитуванні взяло участь 644 респонденти з різних регіонів України.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2018, 18:19 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації