Вхід | Реєстрація

Дитяче відремонтували, на черзі — терапевтичне

Дитяче відремонтували, на черзі — терапевтичне

3 жовтня у Кобеляках відбулася урочиста церемонія відкриття щойно відремонтованого дитячого відділення районної лікарні. Голова РДА Таміла Шевченко анонсувала, що до нового року ремонтні роботи проведуть і у терапевтичному.

Під час церемонії відкриття були присутні не лише керівники району та міста. У Кобеляки приїхав і голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, були присутні депутати облради Микола і Сергій Жуки та Геннадій Коваленко. Адже саме завдяки обласним депутатам від Кобеляцького району вдалося провести ремонт. Микола і Сергій Жуки, Геннадій Коваленко виділили для цього кошти із своїх депутатських фондів.

Олександр Біленький у своєму виступі відзначив роботу, проведену керівництвом району і лікарні з консолідації зусиль усіх зацікавлених установ. Зупинився керівник облради і на питанні процесу децентралізації влади. Зокрема, він заявив, що, згідно з планами української влади, у 2020 році буде остаточно проведене створення об’єднаних громад. І констатував, що Кобеляцький район, у якому створена лише одна об’єднана громада, через зволікання з процесом об’єднання втрачає можливості отримати від держави десятки мільйонів гривень. Біленький закликав керівників району і міста до порозуміння.

Головний лікар ЦРЛ Володимир Казирод у своєму виступі виокремив заслуги голови РДА Таміли Шевченко. Він пожартував:

— Таміла В’ячеславівна просто не могла не керувати процесом ремонту і пошуку грошей. Вона ж сама в Кобеляках народжувала.

У свою чергу Таміла Шевченко подякувала депутатам обласної та районної рад за виділення коштів, а персоналу лікарні — за самовіддану роботу під час проведення ремонту. І нагадала, що у Кобеляках попри закриття пологового відділення є всі умови для того, аби прийняти екстрені пологи. Такі випадку вже були. Жінки нормально народжували, а потім їх та немовлят перевозили в інші лікарні в Полтаву, Кременчук чи Горішні Плавні.

Голова РДА анонсувала, що до нового року мають відремонтувати і терапевтичне відділення центральної районної лікарні. Для цього вже згадані депутати облради та їх колега Микола Андрієнко виділили 800 тисяч гривень.

Відремонтоване дитяче відділення розраховане на 15 ліжок. Там створені всі умови для комфортного перебування маленьких пацієнтів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2018, 11:31 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації