Вхід | Реєстрація

«Укрпошта» може припинити доставку пенсій

«Укрпошта» може припинити доставку пенсій

Зі слів гендиректора компанії, подібна ситуація викликана тим, що тариф на цю послугу не переглядався з 2004 року.

Днями генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський заявив, що компанія може відмовитись від доставки пенсій. Він зазначив, що в 2016 році мінімальна зарплата становила близько 1,5 тисячі гривень і більшість листонош «Укрпошти» отримували таку зарплату, у середньому обслуговуючи 143 пенсіонери. Зараз зарплата зросла до 3,7 тисячі, з 1 січня збільшиться до 4,1 тисячі. Кількість пенсіонерів, навпаки, знизилась до 120 (на одного листоношу). При цьому тариф на рознесення пенсій не переглядався з 2004 року.

Зі слів Смілявського, від доставки пенсій населенню ПАТ «Укрпошта» в цьому році зазнала 1 мільярд гривень збитків, у той час, як виручка становить 5,5 мільярда.

Начальник відділення поштового зв’язку Любов Голтвянська повідомила, що наразі в Кобеляцькому районі пенсії доставляються за звичним графіком. Поки що жодних вказівок від керівництва не надходило.

Користуючись нагодою, вона розповіла про нововведення, які відбулись у роботі підприємства. З 1 серпня поштове відділення у Кобеляках працює з вівторка по суботу, з 8:00 до 18:00, без перерви. Вихідні — неділя і понеділок.

— Це зроблено для того, аби наші клієнти в обідню перерву чи по завершенню робочого дня могли скористатись послугами нашої компанії, — говорить начальник відділення. — Найближчим часом у Біликах (два), Бутенках і Світлогірському мають розпочати свою роботу відділення автоматизованого зв’язку. Здійснивши проплату в цих відділеннях, адресат отримає кошти вже наступного дня. Дуже зручно платити комунальні послуги.

Усього в Кобеляцькому районі працюють 36 відділень поштового зв’язку і одне пересувне, що обслуговує жителів Криничного, Дабинівки, Коваленківки, Правобережної Сокілки, Перегонівки і Гарбузівки. Тобто, послугами охоплені всі населені пункти.

— Ми співпрацюємо зі страховими компаніями, тому кожен бажаючий може застрахувати своє життя і майно в поштових відділеннях чи безпосередньо в листонош, — каже Любов Голтвянська. — Досить популярною серед наших клієнтів є каталогова торгівля. Особливо — побутовою технікою. Адже замовник сплачує лише за товар, «Укрпошта» доставляє його безкоштовно. Товариство пропонує клієнтам скористатись послугою «Смартбокс» для доставки відправлень невеликого та середнього розміру. Відправник купує лише коробку, у яку може вмістити посилку до 30 кілограмів. У ціну «Смартбоксу» входе і вартість пересилки. Найдорожчий «Смартбокс» коштує 45 гривень.

Також начальник відділення поштового зв’язку зазначила, що вже розпочалась передплата друкованих видань на 2019 рік.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 жовтня 2018, 10:09 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації