Вхід | Реєстрація

Дорогу до Просяниківки обіцяють зробити до кінця жовтня

Дорогу до Просяниківки обіцяють зробити до кінця жовтня

У всякому випадку, таку обіцянку дав підприємець, який виграв тендер на проведення робіт. Багатостраждальний підйом на під’їзді до Біликів почнуть ремонтувати в другій половині жовтня.

Стан доріг у Кобеляцькому районі не хвилює лише тих, хто по них не їздить. А багатьох автомобілістів дуже цікавить, коли ж нарешті дороги із Кобеляк до Просяниківки та до Біликів стануть проїзними?

Три тижні тому редакція «ЕХО» вже повідомляла про те, як у Кобеляцькому районі відбувається ремонт доріг. Як приклад, була вибрана дорога Кобеляки — Просяниківка. Як відомо, тендер на  проведення ремонтних робіт виграла фірма «Трансресурси». Вартість так званого середнього ремонту відрізку шляху від Кобеляк до Просяниківки становить майже 10 мільйонів гривень.

Станом на 19 вересня, коли ми вперше навідалися на цю дорогу, шляховики працювали в районі села Підгора. Тобто, до кінцевої  точки проведення ремонту залишалося пройти ще майже 20 кілометрів. Такий темп вселяв сумнів у тому, що ремонт дороги завершать до настання холодів. А «Трансресурси» виграли ще ж і тендер на ремонт відрізка дороги поряд із Біликами.

У понеділок, 1 жовтня, ми знову навідалися на дорогу Кобеляки — Просяниківка. Цього разу ремонтники працювали вже в районі так званої «гарбузівської» гори. Робітники розповіли, що готові трудитися навіть вночі, аби лише вистачало асфальту і грошей. Щодо термінів закінченя ремонту дороги звичайні робітники, із зрозумілих причин, нічого конкретного пояснити не змогли.

Ми зв’язалися з головою Кобеляцької РДА Тамілою Шевченко. Вона, у свою чергу, зателефонувала до керівника «Трансресурсів». Він пообіцяв, що темп проведення ремонтних робіт зросте, їх закінчать за три тижні.

А ось дорогу до Біликів почнуть ремонтувати не раніше середини жовтня. Це пов’язано із кампанією зі збору та перевезення цукрових буряків. Голова РДА пояснила:

— Якщо ремонтувати дорогу поряд із Біликами прямо зараз, то потужні вантажівки із буряком миттєво «вигорнуть» покладений асфальт.

Також Таміла Шевченко розповіла, як вдалося відремонтувати проблемну ділянку дороги між Кобеляками та Світлогірським, у районі повороту на базу педуніверситету. Вона сказала:

— Там виникла дійсно катастрофічна ситуація. Частина дороги буквально почала провалюватися у прірву, глибиною кілька метрів. У кінці-кінців усе могло закінчитися трагедією. Довелося терміново зв’язуватися з керівництвом Агентства місцевих доріг у Полтавській області. У плані проведення робіт цієї ділянки не було. Але керівництво Агентства, зваживши на форс-мажорну ситуацію, виділило кошти із резервного фонду.

Аварійну ситуацію вдалося оперативно ліквідувати. Роботи провів підприємець Микола Галас, один із співзасновників ТОВ «Компанія «Спецбуд» зі Світлогірського. Як виявилося, лише в нього є потужна техніка і досвід проведення таких ремонтів. Адже довелося не лише ремонтувати саму дорогу, а й відновлювати систему водовідведення.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2018, 10:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації